Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Συγκλονιστικές εικόνες επανένωσης μάνας με γιο θύμα εμπορίου παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον είχαν είχαν απαγάγει σε ηλικία 4 ετών και η μητέρα του τον θεωρούσε νεκρό.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τις σπαρακτικές στιγμές μίας μάνας που ξαναβλέπει μετά από 22 χρόνια το γιο της τον οποίο θεωρούσε νεκρό.

Η 50χρονη Ζου Qixiu πίστευε ότι δεν θα ξαναδεί τον γιο της που είχε απαχθεί σε ηλικία 4 ετών, όντας θύμα εμπορίου παιδιών, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα που άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Η γυναίκα από την Κίνα έψαχνε για πολλά χρόνια σε όλη τη χώρα τον 26χρονο σήμερα γιο της, Yuan Dan, ο οποίος απήχθη το χειμώνα του 1994, από μια πλατεία, στην γενέτειρά τους, Shaoyang, στην επαρχία Χουνάν της κεντρικής Κίνας.

Ο Yuan ήταν 4 ετών όταν απήχθη, αφήνοντας την Qixiu και τον σύζυγό της να αναρωτιούνται αν θα έβλεπαν ξανά ποτέ τον πρωτότοκο γιο τους. Το ζευγάρι που ήταν αναλφάβητο και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα είχε ακόμη δύο κόρες και έναν γιο, και οι προσπάθειες αναζήτησης του γιου τους συναντούσαν τα εμπόδια της ανάγκης να μεγαλώσουν την υπόλοιπη οικογένειά τους. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον πατέρα του να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα ψάχνοντας το γιο του, μάταια.

Στις απελπισμένες προσπάθειες να βρουν το μικρό αγόρι, προστέθηκε ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός, καθώς ο πατέρας της οικογένειας υπέκυψε στον καρκίνο του ήπατος το 2001. Έφυγε από τη ζωή χωρίς ποτέ να μάθει αν το παιδί του ήταν ζωντανό ή νεκρό. «Ο σύζυγός μου κι εγώ δεν ήμασταν μορφωμένοι. Ποτέ δεν πήγαμε σχολείο κι έτσι το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να βγούμε στους δρόμους για να αναζητήσουμε το γιο μας. Αλλά όταν ο σύζυγός μου πέθανε, η οικογένειά μας κατέρρευσε κι έμεινα μόνη μου να φροντίσω τα τρία παιδιά μας», δήλωσε η μητέρα.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνό της και εθελοντές από μια υπηρεσία εξαφανισμένων ατόμων την ενημέρωσαν ότι μάλλον είχαν βρει το παιδί. Η οργάνωση, η οποία λειτουργεί μέσω ενός διαδικτυακού τόπου, δέχτηκε τα μηνύματα από τον Yuan ο οποίος ήρθε σε επαφή μαζί τους, έχοντας βρει τελικά το θάρρος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του παρελθόντος του.

Το 4 ετών τότε αγοράκι είχε πουληθεί σε ένα ζευγάρι στην ανατολική παράκτια επαρχία Φουτζιάν της Κίνας. «Θυμάμαι καθαρά την στιγμή που με απήγαγαν. Είχα σκεφτεί να ψάξω για τους βιολογικούς γονείς μου στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν ήθελα να βλάψω τα συναισθήματα των θετών γονιών μου. Μου φέρθηκαν τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια», λέει ο ίδιος και παραδέχεται ότι άλλαξε γνώμη το 2014, όταν απέκτησε το δικό του γιο και συνειδητοποίησε πόση αγωνία θα είχε περάσει η μητέρα του από τη στιγμή της απαγωγής του.

Έτσι ήρθε σε επαφή με τους εθελοντές και τα δείγματα του DNA του καθώς και κάποια άλλα στοιχεία του σχετίστηκαν με τις αναφορές και πληροφορίες που είχαν δοθεί από την μητέρα του στην ίδια ιστοσελίδα. Ακολούθησαν κι άλλα τεστ DNA και η μητέρα με τον γιο επανενώθηκαν πρόσφατα στην Shaoyang, όπου δεκάδες συγγενείς παρακολούθησαν τη συγκλονιστική στιγμή. Δεν είναι σαφές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν οι απαγωγείς έχουν εντοπιστεί ή εάν οι ανάδοχοι γονείς θα αντιμετωπίσουν κάποιες κατηγορίες.




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.