Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Εντυπωσιακές εικόνες από το μισοβυθισμένο «Παναγία Τήνου» - Από τις 18 Απριλίου είχε πάρει κλίση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το βίντεο που καταγράφηκε από drone.

Εικόνες του μισοβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στο λιμάνι του Πειραιά κατέγραψε από ψηλά ένα drone.

Το πλοίο παρουσίασε την Τρίτη δεξιά κλίση 40 μοιρών λόγω εισροής υδάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών συνεργείων και με σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» κατ’ εκτίμηση έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ η κατάσταση στο εσωτερικό του από τα νερά φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.

Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ. Χθες, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δολιοφθοράς για την εισροή υδάτων στο πλοίο.

Δείτε το βίντεο…-------------


Από τις 18 Απριλίου το πλοίο «Παναγία Τήνου» είχε πάρει κλίση λόγω εισροής υδάτων

Το ΝΑΤ είχε προειδοποιήσει το υπ. Ναυτιλίας.

Από τις 18 Απριλίου το ΝΑΤ σε σχετική επιστολή του προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε αναφέρει ότι από ενημέρωση του φύλακα του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» είχε παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) , Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ .

Προσθέτουν ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την σημερινή εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.