Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Έξι άνθρωποι με σύνδρομο Down που εμπνέουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες τους.

Άνθρωποι που εμπνέουν και διδάσκουν με την ιστορία τους. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ατόμων με σύνδρομο Down που αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δύναμη και θέληση μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Διαβάστε έξι περιπτώσεις:

1. Katie Higgins – δασκάλα zumba



Την Παραμονή των Χριστουγέννων του 1990 η Mary Higgins ενημερώθηκε ότι το αγέννητο μωρό της θα γεννηθεί με σύνδρομο Down. Ο γιατρός τής είπε να το σκεφτεί και εκείνη δεν διέκοψε την κύηση. Μετά από πέντε μήνες κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της. Η Katie, σήμερα 25 χρονών, παρά τις δυσκολίες κατάφερε να γίνει μια δασκάλα zumba. Ξεκίνησε απλά χορεύοντας αλλά η δασκάλα της εντόπισε γρήγορα το ταλέντο της και της έδωσε δικό της τμήμα.

2. Zhou Zhou – Μαέστρος



Ο Zhou Zhou έχει ένα εξαιρετικό και σπάνιο ταλέντο. Είναι ένας μαέστρος που δεν διαβάζει τη μουσική, αλλά μπορεί να απομνημονεύσει τις μελωδίες όλων των τμημάτων σε ένα κομμάτι αμέσως μόλις το ακούει. Γεννήθηκε με σύνδρομο Down το 1979 στην επαρχία Wuhan της Κίνας και το IQ του είναι μόλις το 30% ενός φυσιολογικού ατόμου. Δεν ξέρει την ηλικία του ή να αναγνωρίσει το νόμισμα, αλλά ξέρει όλα τα τμήματα των οργάνων σε μια συμφωνία. Το ταλέντο του είναι μοναδικό.



3. Ayelén Barreiro – Χορεύτρια



Η Ayelen Barreiro είναι μια νεαρή γυναίκα από την Αργεντινή με σύνδρομο Down. Ο σύντροφός της, ο Facu, ένας όμορφος άνδρας, έχει επίσης σύνδρομο Down. Το 2012, η Ayelen επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε ένα σόου της Αργεντινής με χορό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, ένα άτομο με σύνδρομο Down διαγωνίζεται σε τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού. Η Ayelen δεν κέρδισε, αλλά απέδειξε την επιμονή της και μεγάλη τεχνική στην πίστα και κέρδισε χιλιάδες οπαδούς.



4. Noelia Garella – Νηπιαγωγός



Η Noelia Garella είναι η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Αργεντινή. Αποφοίτησε από τη σχολή της το 2007 και τώρα εργάζεται σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας στην πόλη της Κόρδοβα. Η Noelia είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης με ειδικότητα στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας και των μεταφορών. Η ίδια λέει ότι «δεν υπάρχει καμία προκατάληψη προς το μέρος μου από όταν άρχισα να δουλεύω. Και οι γονείς και τα παιδιά είναι ευχαριστημένοι. Δίνουμε γάλα, μεσημεριανό και σνακ στα παιδιά. Περνάμε πολύ ωραία».
5. Madison Tevlin



Η 14χρονη Madison Tevlin από τον Καναδά μάχεται με τις προκαταλήψεις σχετικά με τα άτομα με σύνδρομο Down. Η έφηβη, που αγαπά να τραγουδά προκάλεσε το 2015 αίσθηση στο YouTube με την ερμηνεία της να έχει πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές τραγουδώντας το «All of Me».



6. Madeline Stuart – Μοντέλο



Η Stuart έγινε το δεύτερο μοντέλο με σύνδρομο Down που περπάτησε στην πασαρέλα στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2015. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Ρότσεστερ, για να εμφανιστεί σε μια ακόμη επίδειξη μόδας. Η 19χρονη παρά τις δυσκολίες της ξεχώρισε και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.