Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Βρέθηκε και η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντοπίσθηκε στη στεριά κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοίαρχου και του ανθυπασπιστή.

Βρέθηκε η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου Agusta Bell, Αναστασίου Τουλίτση, που αγνοούνταν από χθες, όταν χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο.

Η σορός εντοπίσθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Αναστασίου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου. Τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν τη διαδικασία περισυλλογής της σορού. Η περισυλλογή των σορών των άλλων δύο μελών του πληρώματος έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς τους με ελικόπτερο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ήταν λίγο μετά τις 2:00 τα μεσάνυχτα όταν, στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή», από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», που πλέει ανοιχτά της Αμοργού, απονηώνεται ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 με τριμελές πλήρωμα και σε αποστολή «εντοπισμού στόχου» στη νήσο Κίναρο, καθώς, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, έχει καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.

Στις 02:45 τα ξημερώματα, το στίγμα ενός ελικοπτέρου τύπου Agusta Bell 212 με τον διακριτικό αριθμό ΠΝ-28 χανόταν από τις οθόνες του ραντάρ της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς».

Το ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη με σφοδρότητα σε βράχια του νησιού έπαιρνε μέρος στην άσκηση «Αστραπή». Στην περιοχή, εκείνη την ώρα βρίσκονταν αρκετά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού. Το ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212, γνωστό ως «Χιούι», μπορεί να είναι ένας βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, πλην, όμως, αξιόπιστο.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση, περίπου στα εκατό μέτρα ύψος. Εκείνη την ώρα, οι καιρικές συνθήκες (αέρας, θάλασσα) δεν ήταν κακές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.