Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Γυρίζουμε τους διακόπτες και φωτίζουμε την Τεχνόπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια μεγάλη γιορτή στην «καρδιά» της Αθήνας.

Σας αρέσει να… πειράζετε τους διακόπτες; Αν ναι, τότε «Ελάτε να γυρίσουμε τους διακόπτες μας στο ON!. Στο ΟΝ της δουλειάς, της δημιουργίας, της φαντασίας, της συνεργασίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, της καλύτερης ζωής».

Με τις παραπάνω φράσεις η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων καλεί όλους σε μια μεγάλη γιορτή στις 3 Μαρτίου 2016, όπου θα συμβούν τα εξής:

- Δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης, δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, θα γεμίσουν με φως. Τα αεριοφυλάκια, τα τεράστια κυλινδρικά δοχεία όπου αποθηκευόταν το αέριο πριν προωθηθεί με αγωγούς στο δίκτυο της πόλης, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Το αεριοφυλάκιο 2 κατασκευάστηκε το 1887 και σήμερα στεγάζει το INNOVATHENS, δηλαδή τις πιο δημιουργικές ομάδες και τις πιο καινοτόμες ιδέες της πόλης. Στις 3 Μαρτίου, παίρνει την τελική του μορφή και φωτίζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Από την άλλη, το αεριοφυλάκιο 3, το μεγαλύτερο που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 15.000 κυβικά μέτρα, παραμένει ανέπαφο και αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις κατασκευές αυτού του τύπου. Η Τεχνόπολη φωτίζεται με σύγχρονο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό LED που χρησιμοποιεί μόλις το 1/5 της ενέργειας κοινών λαμπτήρων.

- Θα εγκαινιαστεί το παρατηρητήριο στο ψηλότερο κτίριο με πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη. Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα από το Νέο Υδαταέριο, το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, να δει με γυμνό μάτι την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα. Οι πιο περίεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την Αθήνα μέσα από κυάλια, ενώ μέσω μιας διαδραστικής οθόνης θα περιηγηθούν ψηφιακά στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, και στη συνέχεια μπορούν να ακολουθήσουν τις προτεινόμενες διαδρομές. Το Νέο Υδαταέριο που ξεπερνάει τα 30 μέτρα ύψους, διατηρεί στο σύνολό του το μηχανολογικό του εξοπλισμό και συμμετέχει από εδώ και στο εξής στο μουσειακό περίπατο που προτείνει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το οποίο γιορτάζει τρία χρόνια λειτουργίας.

- Θα εγκαινιαστεί το AthensBikes, ο πρώτος σταθμός bike sharing της Αθήνας. Το AthensBikes είναι μια υπηρεσία bike sharing που υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και προσφέρει τη δυνατότητα κυκλοφορίας με ποδήλατο στην Αθήνα έναντι μικρού αντιτίμου. Χρησιμοποιώντας ένα από τα 10 ποδήλατα που βρίσκονται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα έχει κανείς την ευκαιρία να μετακινηθεί στην πόλη χωρίς ταλαιπωρία, αξιοποιώντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη της ποδηλασίας. Οι δύο διαδρομές που προτείνονται αφορούν βόλτα στα μνημεία της Αθήνας αλλά και στο εμπορικό τρίγωνο, ακόμα και στον ποδηλατόδρομο της πόλης που ξεκινά από το Γκάζι (γέφυρα Πουλοπούλου) και φτάνει μέχρι το Μοσχάτο.

Θα υπάρξει δυνατότητα για παιχνίδι στο Skywalk, το πρώτο action park της χώρας. Αιωρούμενες γέφυρες, εναέρια παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ συνθέτουν την εντυπωσιακή κατασκευή όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν, να ισορροπήσουν και να ακονίσουν τη φαντασία τους... με θέα από ψηλά και απόλυτη ασφάλεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.