Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ταξίδι στην αρχόντισσα της Μακεδονίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ξεχωριστή βόλτα στη μαγευτική Καβάλα που θα σας μείνει αξέχαστη - Δείτε τις φωτογραφίες.

Όσοι έχουν βρεθεί στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στην πόλη της Καβάλα φεύγουν γεμάτοι αναμνήσεις. Η πόλη της Καβάλας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, με θέα τον κόλπο της πόλης και απέναντί της είναι η Θάσος.

Αρχικά ιδρύθηκε ως μία βάση κοντά στα ορυχεία χρυσού και ασημιού της περιοχής. Εκτός από την όμορφη θέα της διαθέτει επίσης και σπουδαία ιστορία.

Η επεξεργασία και η εμπορία του καπνού ήταν η δραστηριότητα που γνώρισε μεγάλη ακμή από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τον Μεσοπόλεμο, δημιουργώντας στο παρελθόν οικονομική ευμάρεια στην πόλη της Καβάλας. Το Μάρτιο του 1914, μάλιστα, στο χώρο της πλατείας πραγματοποιήθηκε και η μεγαλύτερη καπνεργατική απεργία που κράτησε 20 μέρες και σημάδεψε το εργατικό κίνημα της χώρας.

Η Καβάλα που αποτελεί ολοένα και πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό. κυρίως για τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας. διαθέτει παραδοσιακές γειτονιές, στη συνοικία της Παναγιάς, γύρω βουνά και παραλίες. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το σκηνικό μιας πόλης που σε κερδίζει και θες να ξαναβρεθείς εκεί.

Η παραλιακή μακεδονική πόλη είναι ο απόλυτος προορισμός για χαλάρωση ειδικά ατενίζοντας από το λιμάνι. Επισκεπτόμενος κανείς την πόλη της Καβάλας έχει την ευκαιρία να δει πολλά και σημαντικά αξιοθέατα και οθωμανικά μνημεία. Μεταξύ αυτών είναι το κάστρο, το τζαμί, το σπίτι του Mohammed Ali, δημιουργού της σύγχρονης Αιγύπτου, το μουσείο Καπνού και επίσης το πολύ γνωστό αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Εκεί κάθε χρόνο διοργανώνεται το ομώνυμο φεστιβάλ το οποίο προσελκύει εκατοντάδες κόσμου και είναι από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα.

Το Κάστρο της Καβάλας είναι οθωμανικό οχυρωματικό έργο. Στη θέση βρισκόταν παλαιότερο βυζαντινό κάστρο το οποίο καταστράφηκε κατά την κατάκτηση της πόλης το 1391.

Η Καβάλα, αν και αποτελεί ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, διαθέτει όλα εκείνα που θα κάνουν τον επισκέπτη να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί κάθε εποχή του χρόνου. Πολύ κοντά στην πόλη της Καβάλας βρίσκονται πολλές παραλίες και εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα και φρέσκο ψάρι, καθώς η περιοχή είναι διάσημη για την αλιεία της.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα, περισσότερο ή λιγότερο πολυτελή, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ενώ οι φιλόξενοι κάτοικοι θα σας βοηθήσουν να δείτε τις ομορφιές της περιοχής και τα αξιοθέατα. Μη διστάσετε να τους ζητήσετε συμβουλές για τις εξορμήσεις σας. Το σίγουρο είναι ότι μετά το ταξίδι σας θα θέλετε να επιστρέψετε ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.