Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Στο χειρουργείο ο «άνθρωπος-δέντρο» του Μπαγκλαντές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η πρώτη επέμβαση με γέμισε ελπίδα», λέει - Δείτε φωτογραφίες.

Δεκάδες επεμβάσεις είναι πιθανό να χρειαστεί ο εικονιζόμενος Abul Bajandar από το Μπαγκλαντές, ο αποκαλούμενος «άνθρωπος- δέντρο», προκειμένου να αφαιρεθούν οι όγκοι που έχει κυρίως στα άκρα του και που του προσδίδουν τον χαρακτηρισμό αυτό.

Ο άνδρας μπήκε το Σάββατο στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε επέμβαση στο δεξί του χέρι για την αφαίρεση των μικρότερων όγκων- ήταν μόλις η δεύτερη επέμβασή του.

Ο 26χρονος μπήκε στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα για την αφαίρεση κάποιων από τους όγκους, που ζυγίζουν τουλάχιστον πέντε κιλά και άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται πριν από περίπου δέκα χρόνια.

«Αφαιρέσαμε ορισμένους μικρούς όγκους από την παλάμη του, είναι τώρα καλύτερα», τόνισε ο Samanta Lal Sen από το Dhaka Medical College Hospital.

Ωστόσο ο 26χρονος θα χρειαστεί περισσότερες από 15 επεμβάσεις συνολικά κι αυτό θα πάρει από έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Στην πατρίδα του είναι «διάσημος» και πολλοί άνθρωποι ταξίδευαν στην περιοχή Khulna για να τον δουν ενώ εκατοντάδες τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Bajandar δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη θεραπεία του ό,τι κι αν γίνει. «Η πρώτη επέμβαση με γέμισε ελπίδα», τόνισε, «δεν θέλω να γυρίσω στο χωριό μου χωρίς να έχω καθαρίσει τα χέρια και τα πόδια μου. Θέλω να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή».

Το «πράσινο φως» για να μπει ο 26χρονος στο χειρουργείο δόθηκε αφότου οι εξετάσεις έδειξαν πως δεν ήταν οι όγκοι του κακοήθεις.

Οι επεμβάσεις προχώρησαν καθώς η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές δέχθηκε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.