Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Λιμοκτονούν και κανιβαλίζουν τα ζώα σε ζωολογικό κήπο της Υεμένης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εν μέσω συγκρούσεων αφέθηκαν να πεθάνουν από την πείνα - Δείτε φωτογραφίες.

Δεκάδες άγρια ζώα και όχι μόνο λιμοκτονούν σε ζωολογικό κήπο της Υεμένης, με αποτέλεσμα να έχουν καταφύγει στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν.

Στις σοκαριστικές φωτογραφίες λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και άλλα ζώα φαίνονται αποστεωμένα και με πληγές στο σώμα τους ενώ τρέφονται με άλλα ζώα του είδους τους στο ζωολογικό κήπο της Ταΐζ, στα νότια της χώρας. Ένα από τα λιοντάρια έχει τόσο μεγάλη πληγή στο γοφό του που φαίνεται πια το κόκκαλο.

Από την έναρξη των ένοπλων συγκρούσεων, τον Μάρτιο του 2015, τα 280 ζώα που ζουν εκεί απλώς… ξεχάστηκαν και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει φέρει 21,2 εκατομμύρια ανθρώπους- το 82% του πληθυσμού- σε κάποιας μορφής ανθρωπιστική ανάγκη ή ανάγκη προστασίας.

Πλέον γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τα ζώα του ζωολογικού κήπου της Ταΐζ από διεθνείς ομάδες εθελοντών μέσω εκστρατείας στο Facebook ώστε να σωθούν τα 20 λιοντάρια και οι 26 σπάνιες αραβικές λεοπαρδάλεις που πεθαίνουν από την πείνα μέσα στα κλουβιά.

«Οι αραβικές λεοπαρδάλεις είναι απειλούμενο είδος και λιμοκτονούν σε τέτοιο βαθμό που ένα αρσενικό άρχισε να τρώει το νεκρό σώμα της θηλυκής συντρόφου του», περιέγραψε εκπρόσωπος των οργανώσεων SOS Zoo και Bear Rescue.

«Μία από τις λεοπαρδάλεις είναι έγκυος και τους τελευταίους πέντε μήνες έντεκα λιοντάρια και έξι λεοπαρδάλεις πέθαναν», πρόσθεσε, «η μέχρι στιγμής καταγραφή δείχνει πως ζουν 281 ζώα εδώ, λύγκες, ύαινες, φίδια, κροκόδειλοι, μπαμπουίνοι, κουκουβάγιες, παπαγάλοι, γεράκια και άλλα αρπακτικά».

Παρότι τροφή, νερό και κτηνιατρική φροντίδα χορηγείται στα ζώα από τις 13 Φεβρουαρίου, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για τη σωτηρία τους.

«Για να αποφευχθεί η ολική καταστροφή της λιμοκτονίας, υπάρχει τεράστια ανάγκη για δράση και για συγκέντρωση χρημάτων. Για παράδειγμα μια λεοπάρδαλη χρειάζεται 2-4 κιλά κρέατος τη μέρα, ένα λιοντάρι 4-5», εξηγεί, «για τα ζώα που δεν τρώνε κρέας χρειάζονται τουλάχιστον 100 κιλά λαχανικά και όλα τα ζώα μαζί χρειάζονται 5.000 λίτρα νερό».

«Ταυτόχρονα υπάρχει τεράστια ανάγκη κτηνιατρικής και ιατρικής φροντίδας. Ο κτηνίατρος του κήπου χρειάζεται αναισθητικά, βιταμίνες, ορούς και αντιβιοτικά για τα λιοντάρια που είναι πολύ αδύναμα», πρόσθεσε.

«Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς τα ζώα να γίνονται θύματα των ανθρώπινων συγκρούσεων. Ο πόλεμος της Υεμένης δεν είναι μόνο μια ανθρώπινη τραγωδία», κατέληξε.

Για δωρεές και βοήθεια προς τα ζώα του ζωολογικού κήπου της Ταΐζ δείτε εδώ.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.