Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τι συμβαίνει με τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H μετάθεση του στελέχους της ΕΛ.ΑΣ ισχύει κανονικά - Τοποθετείται βοηθός επιτελάρχη.

Σε νέα αναδίπλωση στο θέμα της μετάθεσης του μέχρι πρότινος επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη προχωράει η κυβέρνηση, έπειτα από πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που θέλουν τη μετάθεση του στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. να ισχύει κανονικά.

Τι συμβαίνει με τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη

«Η απόφαση για τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ισχύει» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, ενώ πληροφορίες μιλούν πως η νέα θέση που θα αναλάβει θα είναι του βοηθού επιτελάρχη και επόπτη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του κ . Σφακιανάκη πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό .

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης μετακινείται από την θέση του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Με το άκουσμα της είδησης ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο σε επίπεδο συναδέλφων του αλλά και από πολίτες αλλά και κόμματα.

Το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Βουλής, «έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» και επομένως παραμένει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λίγη ώρα νωρίτερα, έντονη ήταν η φημολογία για «άδειασμα» του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, από τον πρωθυπουργό. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, διαψεύδουν ότι υπήρχε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για παραμονή του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.