Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Μικρός ουρακοτάγκος δεν ξεκολλά από την αγκαλιά της ναρκωμένης μαμάς του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λιμοκτονούσαν μετά τις δασικές πυρκαγιές στο Βόρνεο - Δείτε φωτογραφίες.

Όπως κάθε παιδί, έτσι και ο μικρός ουρακοτάγκος της φωτογραφίας δεν αποχωρίζεται με κανέναν τρόπο τη μαμά του- ούτε και μετά τη νάρκωσή της από διασώστες.

Με βλέμμα εντελώς ανθρώπινο και προφανή συναισθήματα το μικρό κρατιέται απεγνωσμένα από το σώμα της μαμάς του, τρομοκρατημένο από τον επικείμενο χωρισμό.

Ήτα ωστόσο η ταλαιπωρία του για καλό σκοπό: υποσιτισμένοι και οι δύο διασώθηκαν από φυτεία στο Βόρνεο όπου το φυσικό τους περιβάλλον καταστράφηκε από δασικές πυρκαγιές.

Στις φωτογραφίες η μητέρα φαίνεται τόσο αποστεωμένη από την έλλειψη τροφής που τα κόκκαλά της είναι ορατά κάτω από το δέρμα της.

Παρά την αδυναμία της η μαμά ήταν τόσο αποφασισμένη να μην αφήσει τους ανθρώπους να πλησιάσουν το μικρό της που χρειάστηκαν τρεις βολές με αναισθητικό για να πέσει, από το δέντρο όπου είχε κρυφτεί, στο προστατευτικό δίχτυ.

Κτηνίατρος της οργάνωσης Animal Rescue (IAR) τόνισε: «Είναι εκπληκτικό πόσο αποφασισμένη ήταν να προστατεύσει το μικρό της παρά την πείνα και την αδυναμία της. Είχε ήδη υποστεί το τραύμα του να ξεφύγει από τις φωτιές, είχε ήδη χάσει κάθε πηγή τροφής και καταφύγιο που έπρεπε να τη ναρκώσουμε. Φυσικά δεν μπορούσε να ξέρει πως ήμαστε εκεί για να τη βοηθήσουμε κι όχι για να τη βλάψουμε».

Η IAR ανέλαβε από τον περασμένο μήνα τη φροντίδα για τη μαμά και το μικρό- που εκτιμάται πως είναι ηλικίας 20 και 2-3 ετών- και πλέον η μητέρα μπορεί και να θηλάζει το μωρό της.

«Είναι θλιβερό να βλέπεις άγριους ουρακοτάγκους σε αυτή την ακραία κατάσταση πείνας. Ακόμα υφιστάμεθα τις συνέπειες από τις μεγάλες φωτιές που κατέστρεψαν μεγάλες δασικές εκτάσεις εδώ πέρσι», εξηγεί η διευθύντρια της IAR στην Ινδονησία. «Ο τρόμος του να σώζουμε ζώα μέσα από φλεγόμενα δάση και να βλέπουμε το σπίτι τους να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας, αυτό είναι αβάσταχτο».

Για ενίσχυση της οργάνωσης δείτε εδώ.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.