Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Μειώνεται η στρατιωτική θητεία στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σταδιακά θα φτάσει στους 14 μήνες.

Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες για τους οπλίτες της 2015 Β' ΕΣΣΟ, οι οποίοι θα απολυθούν τον Ιανουάριο του 2017, και σε 14 μήνες για τις μελλοντικές ΕΣΣΟ αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η μείωση της θητείας προέκυψε από την ολοκλήρωση του σχεδίου για εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ).

Ο εκσυγχρονισμός στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

- Ο πρώτος αφορά τη νέα δομή της δύναμης, με σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των μονάδων.

- Ο δεύτερος τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ε.Φ., κάποια εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν το ναυτικό και την αεροπορία, και

- Ο τρίτος πυλώνας αφορά την πρόσληψη επαγγελματικών στελεχών, αλλά και την ταυτόχρονη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, η μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν θα αποβεί σε βάρος των λειτουργικών αναγκών της Εθνικής Φρουράς, τονίζοντας ότι θα είναι ισόποση η αντικατάσταση των οπλιτών που θα απολυθούν, με την πρόσληψη επαγγελματικών στελεχών.

«Αντίθετα» τόνισε ο Χριστόφορος Φωκαΐδης, «η εξειδίκευση και η εμπειρία που μπορούν να αποκτήσουν οι επαγγελματίες οπλίτες, σε αντίθεση με τους κληρωτούς, αναβαθμίζει την μαχητική ικανότητα και προσδίδει πρόσθετη αξία ως προς την χρήση σύγχρονων οπλικών συστημάτων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.