Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σκάνδαλο διαφθοράς ταλανίζει το Κέντρο Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δυο συλλήψεις για χρηματισμό προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στο Βερολίνο στο πλαίσιο μιας έρευνας για «διαφθορά» στους κόλπους της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την καταγραφή των προσφύγων στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το κέντρο Lageso, που ήδη δέχεται σφοδρές επικρίσεις λόγω της αδυναμίας διαχείρισης της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται συνολικά τέσσερις άνθρωποι: ένας επικεφαλής του Κέντρου Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου (Lageso) ηλικίας 48 ετών κι ο πρόεδρος μια επιχείρησης υπηρεσιών ασφαλείας του Βερολίνου, οι οποίοι συνελήφθησαν και άλλοι δύο εργαζόμενοι σε αυτήν την επιχείρηση, που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το στέλεχος της Lageso φέρεται να «δέχθηκε επανειλημμένα, πέρυσι» φακέλους που περιείχαν 5.000 έως 10.000 ευρώ ο καθένας εκ μέρους του επικεφαλής της επιχείρησης υπηρεσιών ασφαλείας, εξηγεί η εισαγγελία σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο ίδιος θα έπρεπε να επιβεβαιώσει ως αντάλλαγμα, όταν θα ανέθετε τις συμβάσεις διαχείρισης των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ότι το έργο της φύλαξης αυτών των κέντρων θα ανατίθετο στη συγκεκριμένη επιχείρηση που τον είχε δωροδοκήσει, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Οι ανακριτές διεξήγαγαν τέσσερις επιχειρήσεις ερευνών σήμερα, κυρίως στην κατοικία του στελέχους του Lageso. Μεταξύ διαφόρων «εγγράφων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού» ανακάλυψαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε «περισσότερα από 51.000 ευρώ» σε ρευστό.

Το Κέντρο Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου (Lageso), όπου υποχρεούνται να εγγραφούν οι αιτούντες άσυλο στο Βερολίνο προκειμένου να λάβουν κοινωνικά επιδόματα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων λόγω της χαοτικής του οργάνωσης και των ατελείωτων ουρών προσφύγων που σχηματίζονται έξω από το κτίριό που στεγάζεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.