Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Το νομοσχέδιο έρχεται με αλλαγές, αντιδράσεις και απεργίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστά και τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη

«Η κυβέρνηση προσδοκά να φτωχοποιήσει όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες».

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου λόγω της συμμετοχής των φαρμακοποιών στην πανελλαδική απεργία.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο της απεργίας και ο κατάλογός τους θα ανακοινωθεί αύριο από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης .

«Μετά από μια σειρά επώδυνων μέτρων που έπληξαν το ελληνικό φαρμακείο τα τελευταία χρόνια και το οδήγησαν ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, έρχεται το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό να μας δώσει την χαριστική βολή. Όμως αυτό το σχέδιο νόμου δεν πλήττει μόνο τους φαρμακοποιούς αλλά όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και έμμεσα όλη την κοινωνία. Η κυβέρνηση προσδοκά να φτωχοποιήσει όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και αφού εξάντλησε όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς έρχεται τώρα να αυξήσει δραματικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Με το νέο νόμο, καλούμαστε να αποδώσουμε το 70% των εισοδημάτων μας για φόρους και ασφάλιση, χωρίς να αναλογίζεται η κυβέρνηση τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια πρόθεση. Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να περάσει ένα τέτοιο μόρφωμα. Συγκροτούμε αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο με όλους τους άλλους κλάδους και φορείς που αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

-------------

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ανοίγει από σήμερα με τη στάση εργασίας (11:00-16:00) των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, στο τραμ, στο μετρό και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ αύριο (Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου) απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί ως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ). Κλειστά θα είναι επίσης και τα φαρμακεία.

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Η κενρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

-------------

Οι δανειστές δεν έθεσαν, ακόμα τουλάχιστον, ζήτημα μείωσης συντάξεων


Σε καλό κλίμα διεξάγεται η συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου οι δανειστές δεν έχουν θέσει ακόμη θέμα μείωσης των συντάξεων και εξέφρασαν βέβαια αντιρρήσεις «αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί».

Οι διαπραγματεύσεις εστιάστηκαν σε βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες λύσεις για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Η συζήτηση συνεχίζεται με αιχμή το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και των δανειστών με τη συμμετοχή του Γ. Σταθάκη...

-------------

«Τελεσίγραφο» πέντε ημερών δίνουν στην Κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των μπλόκων


«Τελεσίγραφο» πέντε ημερών δίνουν στην Κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στα Τέμπη, προκειμένου να προχωρήσει σε σύσταση διακομματικής επιτροπής «η οποία θα ζητήσει την απόσυρση και θα συζητήσει από μηδενική βάση το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρουσία των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων και να καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο».

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ολίγου από τους αγρότες των μπλόκων-όπως την υπογράφουν- και στην συνέχεια υλοποίησης της ομόφωνης, όπως υπογραμμίζεται, απόφασης που λήφθηκε το περασμένο Σάββατο.

«Τελεσίδικα ζητάμε, από την κοινοποίηση της ανακοίνωσης εντός πέντε ημερών να συσταθεί η διακομματική επιτροπή», υπογραμμίζουν και επισημαίνουν:

«Ενδεικτικά ζητάμε:

Ασφαλιστικό:

*Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ.

*Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις.

*Ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων (ασφαλισμένοι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες).

*Καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Φορολογικό

*Συντελεστής φορολόγησης κάτω του 13% χωρίς προκαταβολή φόρου.

*12.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο εισόδημα.

*Αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις (Βασική ενίσχυση, συνδεδεμένες ενισχύσεις, σχέδια βελτίωσης, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κ.τ.λ.).

Κόστος παραγωγής

*Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6% όπως ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο όπως ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος.

*Ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.»

-------------

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Πέμπτης απευθύνει η ΓΣΕΕ

Ζητά την άμεση απόσυρση του νόμου «Τέρας» για το Ασφαλιστικό.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της χώρας για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνει η ΓΣΕΕ, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση απόσυρση του νόμου «Τέρας» για το Ασφαλιστικό.

Όπως τονίζεται ο αγώνας είναι μονόδρομος και η θέση της Συνομοσπονδίας αδιαπραγμάτευτη για ένα Ασφαλιστικό βιώσιμο χωρίς περικοπές με δουλειές και συντάξεις για όλες τις γενιές.

Στο κάλεσμα της η ΓΣΕΕ αναφέρει:

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

- Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

- Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

- Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

- Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

- Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

- Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Όπως αναφέρεται ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος «για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων και η συστράτευση σ αυτόν τον κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος».

-------------

Λουκέτο την Πέμπτη και στα εμπορικά καταστήματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

«Ζητούμε την αξιοπρέπεια και την επιβίωση μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

-------------

Αυτά ζητούν οι επιστημονικοί φορείς για να συνεχίσουν το διάλογο για το ασφαλιστικό


Συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας ζητούν, επί της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, οι επιστημονικοί φορείς και δηλώνουν ότι εάν δεν τα λάβουν δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο.

Μετά από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοίνωσαν τα εξής:

«Παρόλο που προσήλθαμε στο διάλογο με καλή διάθεση, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε πάρει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς.

Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του υπουργείου, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε το διάλογο.

Θέλουμε άμεσα τα στοιχεία και μόλις τα έχουμε, θα τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα προσέλθουμε ξανά στο διάλογο με τις προτάσεις μας.

Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουμε για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή μας στο προσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό, και ζητούμε την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις».

-------------

Αιφνίδιοι πολύωροι αποκλεισμοί εξετάζονται στη Μακεδονία

«Δεν γίνεται σε όλη την Ελλάδα να κλείνουν 10ωρα και εμείς να καθόμαστε άπραγοι».

Σε ενωτικό μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, κινείται η σημερινή ενίσχυση του μπλόκου στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, που πραγματοποίησαν με 30 τρακτέρ και ισάριθμα αγροτικά οχήματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών, με τους επικεφαλής τους να «αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αιφνίδιων πολύωρων αποκλεισμών», όπως επισήμαναν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήρθαμε να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους συναδέλφους μας εδώ στους Ευζώνους», τόνισε ο συντονιστής στο μπλόκο Γιαννιτσών, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, προσθέτοντας ότι «φτάσαμε την ώρα του κλεισίματος στις 12:00 το μεσημέρι και με το άνοιγμα που έγινε δύο ώρες μετά, αναχωρήσαμε για τα μπλόκα μας».

«Το να κινείσαι με τα τρακτέρ σε εθνικό δρόμο ενέχει σοβαρούς κινδύνους», επισήμανε ο συντονιστής στο μπλόκο Χαλκηδόνας, Θεόδωρος Νέλας, προσθέτοντας «ιδίως όταν στην περιοχή βρίσκονται «σταθμευμένοι» περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες».

Ωστόσο, ο ίδιος μας επισήμανε ότι ήταν μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση, που είχε ως σκοπό να «δείξουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια των συναδέλφων μας».

Υπενθυμίζεται ότι στο τελωνείο των Ευζώνων βρίσκονται περισσότερα από 150 τρακτέρ, ενώ τονίζεται ότι είναι προγραμματισμένος και δίωρος αποκλεισμός το βράδυ, 19:00-21:00, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αιφνίδια παράταση», όπως τόνισε ο αγρότης, Πέτρος Γκουγκουλάκης.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις των προαναφερόμενων, που μιλώντας είπε: «Δεν γίνεται σε όλη την Ελλάδα να κλείνουν δεκάωρα και εμείς να καθόμαστε άπραγοι».

-------------

Πού και πότε προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων οι αγρότες

Αναλυτικά η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι προχωρούν σε συνεχείς αποκλεισμούς στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, τα Τέμπη θα παραμείνουν σήμερα κλειστά έως τις 10 το βράδυ, ενώ για την Πέμπτη οι αγρότες σκοπεύουν να αφήσουν στο σημείο ανοικτό προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής –πανεργατικής απεργίας.

Στις Μικροθήβες ο δρόμος παραμένει σήμερα κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Το ίδιο θα ισχύσει και αύριο Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα είναι ανοικτός. Όσον αφορά στο μπλόκο της Νίκαιας το συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ παραμένει κλειστό από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του όγκου των τρακτέρ.

Στην Μελούνα Ελασσόνας σήμερα και αύριο ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου παραμένει κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.

Αύριο στις 11 το πρωί θα κλείσει και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια θα δώσουν σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου θα αποκλειστεί η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα κλείσει αύριο 12-2 το μεσημέρι.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Άρτας –Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και των παράδρομων από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, αποφάσισαν πριν από λίγο αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου.

Στο παλιό γεφύρι της Άρτας, στην είσοδο της πόλης, τα τρακτέρ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, σήμερα θα προχωρήσουν σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Ωστόσο, αποφάσισαν να κλιμακώσουν την κινητοποίηση τους από αύριο και να αποκλείσουν τον δρόμο από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος σήμερα και αύριο παραμένει κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στην είσοδο του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, το μπλόκο των αγροτών θα κλείσει σήμερα από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ την έξοδο της Εγνατίας.

Στα Ιωάννινα, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων –Κακκαβιάς κτηνοτρόφοι και αγρότες κλείνουν καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ το δρόμο και τους παράδρομους.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ τις ίδιες ώρες αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός και την Τετάρτη.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ. Την Τετάρτη, οι αγρότες θα κλείσουν τις ίδιες ώρες την εθνική οδό.

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά αναμένεται να κλείσουν αύριο Τετάρτη την εθνική οδό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστή μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, από τις 6:00 το απόγευμα, μέχρι τις 9:00 το βράδυ αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Αύριο Τετάρτη, αναμένεται να κλείσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου,

Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν αύριο στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. Ακόμη, αύριο από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Μια εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και την φορολόγηση τους. Οι αγρότες του Ισθμού παράλληλα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30 καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

Στην Αρκαδία για πολλοστή ημέρα οι αγρότες στις 12.00 έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο ως τις 5.00 το απόγευμα.

Στην Μεσσηνία οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και στην πλατεία των Γαργαλιάνων, ενώ λόγω της εορτής της Υπαπαντής δεν προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμου σήμερα.

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών υπάρχει σήμερα στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, όπου δημιούργησαν νέο μπλόκο και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας και Τσακώνα - Κυπαρισσία σήμερα από τις 18.00 ως τις 19.00 το απόγευμα.

Στο Νομό Ηρακλείου , οι αγρότες διακόπτουν την κυκλοφορία ανά διαστήματα στα μπλόκα σε Αρκαλοχώρι, Ατσιπάδες, Άγιοι Δέκα, Στόλους και στη διασταύρωση των Λουρών, ενώ παραμένει και το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Επίσης αγρότες από τις Αρχάνες προγραμματίζουν στις 18:00 το απόγευμα συγκέντρωση και μπλόκο στον κόμβο της περιοχής.

Με δύο μπλόκα στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης ο οποίος παραμένει κλειστός όλη την ημέρα και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπου οι συγκεντρωμένοι προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου συνεχίζονται στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Αύριο Τετάρτη οι αγρότες που βρίσκονται και στα δύο μπλόκα θα παραμείνουν στις θέσεις τους με τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια να κάνουν γνωστό ότι ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Με κλείσιμο της Εθνικής οδού στο ύψος του Ατσιπόπουλου, στον κεντρικό κόμβο του Ρεθύμνου επί της Εθνικής οδού, συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού. Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα η εθνική θα κλείσει σήμερα το βράδυ από τις 8 έως και τις 9. Για αύριο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου Γιώργος Βενετάκης, έχει αποφασισθεί να κλείσει η Εθνική οδός από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν εκ νέου τη διέλευση των οχημάτων από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ.

Στα διόδια των Μαλγάρων το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα 12:00-20:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει από τις 18:00-21:00.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ «κλείνει και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τις 16:00-21:00 το βράδυ.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στα μπλόκα των Κοκκινογείων και στο τελωνείο της Εξοχής συνεχίζονται οι αποκλεισμοί από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, γίνονται αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ στο δεύτερο.

Στον νομό Πέλλας, τα μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχωρούν σε αποκλεισμούς 12:00-13:00 το πρωί και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30 το βράδυ.

Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, οι συμμετέχοντες και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00.

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, από χθες αποφασίστηκε ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι (12:00-14:00 και ως τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων(κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό Νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00). Το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα θα κλείσει 18:00-20:00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου, έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εισόδους της πόλης. Εκτός από την περιοχή της Λούμπας, όπου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, νέο μπλόκο στήθηκε από σήμερα στη γέφυρα του Αγίου Γερασίμου. Να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο λιμάνι της Ζακύνθου και όταν κλείνει, τα μεγάλα οχήματα όπως (φορτηγά και λεωφορεία) δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι. Στην Κεφαλονιά συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κόμβου στην είσοδο του Αργοστολίου.

-------------

«Ανταλλαγή» ανακοινώσεων μεταξύ υπουργείου Εργασίας και ΑΔΕΔΥ

«Το μόνο που επιχείρησε λαθροχειρία, λέγοντας συνειδητά ψέματα, είναι το υπουργείο».

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό, η ΑΔΕΔΥ σχολιάζοντας το ασφαλιστικό σχέδιο έκανε αναφορά για μείωση στις νέες συντάξεις κατά 35% σε σχέση με τις σημερινές, «αναγκάζοντας» λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Εργασίας να απαντήσει, κάνοντας λόγο για διαδοχικές λαθροχειρίες από την ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα η ΑΔΕΔΥ απαντώντας εκ νέου στο υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το μόνο που επιχείρησε λαθροχειρία είναι το υπουργείο Εργασίας, λέγοντας συνειδητά ψέματα.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Απαντώντας τώρα αναλυτικά επί των παρατηρήσεων του Υπουργείου Εργασίας σημείο προς σημείο επισημαίνουμε:

1. Ο Ν. 3865/2010 (νόμος Κουτρουμάνη για το Δημόσιο) δεν είναι ο ισχύων. Ο νόμος αυτός προέβλεπε αρχική εφαρμογή μόνο σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2015, δηλαδή σε ελάχιστες περιπτώσεις. Η προηγούμενη Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβλεψε την εφαρμογή του για αυτούς που αποχωρούν από 1/9/2015 και μετά, άρα ουσιαστικά μιλάμε για εφαρμογή ενός τριμήνου. Στο προσχέδιο Κατρούγκαλου το τρίμηνο αυτό εξαφανίζεται καθώς στη σελ. 142 ορίζει πως οι εκκρεμείς αιτήσεις κρίνονται βάσει των διατάξεων που ίσχυαν στον οικείο φορέα την 31/12/2014. Δηλαδή, με τον Ν.3029/2002 για το Δημόσιο (νόμος Ρέππα). Άρα τα μεγέθη είναι απόλυτα συγκρίσιμα.

2. Για τις περικοπές στις οποίες αναφέρεται το Υπουργείο συγκρίνονται οι κύριες ακαθάριστες συντάξεις. Αν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση στα καθαρά ποσά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα επικουρικά όπου εκεί το προσχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει σοβαρές μειώσεις. Η τελική σύνταξη είναι το άθροισμα κύριων και επικουρικών. Όταν το Υπουργείο Εργασίας επιτίθεται στις παλαιές περικοπές εννοεί ότι θα τις καταργήσει; Όμως ο νέος τρόπος υπολογισμού από 1/1/2016 δίνει μεσοσταθμικά 20% μικρότερη σύνταξη.

3. Για τις συντάξιμες αποδοχές έχει απαντηθεί στο σημείο Α πως υπολογίζονται. Όλοι οι εργατολόγοι πλην Υπουργού και Υφυπουργού τις υπολογίζουν στο 75% των παλαιότερων διατάξεων (τελευταία πενταετία στο Δημόσιο). Είναι μαζί με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης τα κύρια εργαλεία μείωσης των νέων συντάξεων. Αλήθεια το Υπουργείο τις υπολογίζει περισσότερες;

4. Οι μισθοί αποτυπώνονται στο μισθολόγιο του 2008 (εισοδηματική πολιτική) επί του οποίου ακόμη υπολογίζονται οι συντάξεις.

Όσον αφορά του πίνακες που παρουσίασε η ΑΔΕΔΥ ανάφέρεται στην απάντηση της:

1. Η ημερομηνία εξόδου 01/01/2016.

2. Όλα τα χρόνια στο Δημόσιο (χωρίς διαδοχική).

3. Δεν υπάρχει πρόβλημα για τις κρατήσεις προ τις 01/01/1993.

4. Το μισθολόγιο του Δημοσίου έχει ενσωματωμένες τις ετήσιες αυξήσεις μισθών που προβλέπει το προσχέδιο Κατρούγκαλου για την αναπροσαρμογή των αποδοχών.

Το υπουργείο Εργασίας στη χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ με όσα παρουσίασε χθες παραβιάζει την υποχρέωση η συζήτηση για το ασφαλιστικό που είναι ένα εθνικό θέμα να γίνεται με όρους σεβασμού στην αλήθεια. Σύμφωνα με το υπουργείο η ΑΔΕΔΥ προχώρησε σε τρεις διαδοχικές λαθροχειρίες:

Λαθροχειρία πρώτη: Η σύγκριση δεν γίνεται με βάση τον ισχύοντα νόμο 3865/2010 Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση), αλλά τον προηγούμενο νόμο 3029/2002 (νόμο Ρέππα). «Δικαιολογία» του συντάκτη του Δελτίου Τύπου: «ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά (sic) να εφαρμοστεί».

Λαθροχειρία δεύτερη: Ο νόμος 3865/2010 συνοδεύθηκε από τις διαδοχικές περικοπές, έντεκα τον αριθμό της μνημονιακής περιόδου, οι οποίες αποσιωπώνται, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Λαθροχειρία τρίτη: Η βάση υπολογισμού της σύνταξης, οι συντάξιμες αποδοχές, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης είναι ο μέσος μισθός του εργασιακού βίου. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν εξηγούν πώς υπολογίζουν τις συντάξιμες αποδοχές που παραθέτουν στον πίνακά τους.

Τέλος, το υπουργείο στην απάντηση του σχολίασε ότι "Η έσχατη λαθροχειρία τους όμως καταρρίπτεται από μόνη της από το γεγονός ότι εμφανίζουν τη σύνταξη σύμφωνα με το νόμο Ρέππα μεγαλύτερη από το μισθό που έπαιρνε ο δημόσιος υπάλληλος"!».

-------------

Καφέ από το σπίτι την Πέμπτη - Απεργούν και οι... καφετέριες


Στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης αποφάσισαν να μετέχουν και οι καφετέριες. Έτσι από την Κομοτήνη μέχρι την Σπάρτη, οι Έλληνες θα στερηθούν το καφεδάκι τους και θα αναγκαστούν να πάρουν καφέ από το σπίτι.

Δείτε το βίντεο του STAR-------------

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο της συνάντησης τους με τον Πρωθυπουργό οι αγρότες


«Είναι σαν να μας εμπαίζει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να πει «το αποσύρω και ελάτε να συζητήσουμε από μηδενική βάση» σημείωσε ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών, Γιώργος Μαχάς μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο κ. Μαχάς άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συλλαλητήριο της Πέμπτης ακόμα και αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Ακούστε το ηχητικό:

 


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikonomia.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.