Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί για πλαστογραφία εγγράφου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βοήθησαν ιδιώτες να παραλάβουν όχημα από την Τροχαία Αττικής.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών και δύο ιδιωτών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης καθώς και ηθικής αυτουργίας για τα παραπάνω αδικήματα, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι δύο ιδιώτες (40χρονος και 31χρονη) με τη βοήθεια των αστυνομικών (αρχιφύλακα και αστυφύλακα), καταρτίζοντας πλαστογραφημένο έγγραφο (Υπεύθυνη Δήλωση), προσπάθησαν χθες το πρωί να παραλάβουν από υπηρεσία Τροχαίας της Αττικής, όχημα το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2016, λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης από τον 40χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχιφύλακας καθ’ υπόδειξη του 40χρονου, κατάρτισε πλαστή υπεύθυνη δήλωση - εξουσιοδότηση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας του οχήματος, με την οποία εξουσιοδοτούσε την 31χρονη να το παραλάβει από την υπηρεσία Τροχαίας.

Την πλαστή δήλωση, στην οποία το γνήσιο υπογραφής βεβαίωνε ο αστυφύλακας, προσκόμισε στην παραπάνω υπηρεσία, η 31χρονη συνοδευόμενη από τον αρχιφύλακα.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία των αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας με την φερόμενη ως ιδιοκτήτρια - ιδιώτιδα, τους ενημέρωσε ότι το καθεστώς ιδιοκτησίας του επίμαχου οχήματος αποτελεί προϊόν απάτης, ενώ τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι η υπεύθυνη δήλωση που προσκόμισαν οι εμπλεκόμενοι είναι πλαστή.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος και διέταξε την σύλληψη τους, ενώ θα οδηγηθούν ενώπιον του σήμερα.

Στο πλαίσιο των ερευνών στην οικία του αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κενές υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες έφεραν σφραγίδες της αστυνομικής αρχής.

Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί προς φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.