Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πώς έμοιαζαν τα φρούτα και τα λαχανικά πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να τα καλλιεργούν μαζικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καρπούζι δεν είχε το κατακόκκινο χρώμα και οι μπανάνες ήταν αγνώριστες!

Την επόμενη φορά που θα βυθίζετε την οδοντοστοιχία σας σε ένα λαχταριστό κατακόκκινο κομμάτι καρπουζιού, ή σε ένα γευστικό καλαμπόκι, σκεφτείτε αυτό: αυτά τα γνωστά σε όλους μας φρούτα και λαχανικά όπως τα γνωρίζετε σήμερα, δεν έμοιαζαν πάντα έτσι, ούτε είχαν αυτή τη γεύση.

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, μπορεί να εγείρουν έντονες αντιδράσεις στις μέρες μας, αλλά οι άνθρωποι έχουν κάνει ουκ ολίγες... μικροαλλαγές στη γενετική αγαπημένων μας τροφίμων. Παρακάτω δείτε πώς ήταν μερικά «διάσημα» φρούτα και λαχανικά, όπως η μπανάνα και η μελιτζάνα, πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να τα καλλιεργούν μαζικά.

Η μπανάνα όπως τη ξέρουμε σήμερα

Έτσι έμοιαζε η μπανάνα πριν από περίπου 7.000 χρόνια

Το καρπούζι κατά τον 17ο αιώνα και σήμερα (φωτογραφία κάτω)

Όχι, δεν πρόκειται για ντομάτες, αλλά για άγριες μελιτζάνες

Η ρίζα αυτή που βλέπετε, μετά από πολλά πολλά χρόνια, έγινε το καρότο που όλοι γνωρίζουν

Κι όμως, πρόκειται για καλαμπόκι

Το λαχταριστό καρπούζι, όπως το γνωρίζουμε σήμερα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.