Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η Google θέλει να κάνει τα passwords… παρελθόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Google φέρεται να είναι διατεθειμένη να μας κάνει να ξεχάσουμε μια και καλή τα passwords για να μπαίνουμε στις υπηρεσίες της, καθώς δοκιμάζει ένα νέο τρόπο για να μπορεί να γίνει το log in, απλώς και μόνο με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου.

Η κίνηση αυτή της Google έγινε γνωστή μέσω Reddit και το σχετικό σχόλιο του Rohit Paul, o οποίος είναι ένας Android δοκιμαστής της νέας διαδικασίας εισόδου και ανέβασε και κάποια στιγμιότυπα από τις δοκιμές του. Ουσιαστικά, η διαδικασία περιλαμβάνει το authorization μίας κινητής συσκευής, η οποία θα αναλαμβάνει να ξεκλειδώνει τον λογαριασμό του χρήστη άσχετα από τη συσκευή από την οποία θα γίνεται το login.

To smartphone θα πρέπει να έχει έναν μηχανισμό κλειδώματος της οθόνης, ενώ μέσω αυτού θα δίνεται η εντολή εισόδου σε έναν λογαριασμό Google, ακόμα και αν το αίτημα γίνεται από έναν άλλο υπολογιστή. Παράλληλα, θα υπάρχει και η επιλογή εισόδου με την κλασική μέθοδο με το password. Μία χαμένη ή κλεμμένη συσκευή θα μπορεί να απενεργοποιείται, ενώ υπάρχει και η μέριμνα για την ανανέωση μίας συσκευής, στην περίπτωση που αγοράσει κανείς νέο smartphone.

H Google πιστεύει ότι αυτή είναι μία μέθοδος που διασφαλίζει περισσότερο τον χρήστη από τον κλασικό τρόπο login με passwords, ο οποίος θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκής. Παρόμοιες μεθόδους εφαρμόζει και η Yahoo με το δικό της Yahoo Account Key.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.