Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο το βραβείο «Giuseppe Sciacca»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τιμήθηκε για την ιεραποστολική δράση και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο απονεμήθηκε, το περασμένο Σάββατο, σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη, το βραβείο Giuseppe Sciacca «για την ιεραποστολική δράση και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Αναστάσιος

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας, διπλωματών- ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας πρέσβης παρά την Αγία Έδρα Αλέξανδρος Κουγιού- και εκπρόσωπων της ιταλικής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Στην επίσημη αιτιολογία της βράβευσης, τέλος, του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, το ίδρυμα Giuseppe Sciacca υπογραμμίζει:

«Πρόκειται για θεολόγο και ιστορικό των θρησκειών, ο οποίος έχει εκδώσει σειρά σημαντικών επιστημονικών μελετών που μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες. Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αφιερώθηκε πολύ δυναμικά στην ιεραποστολική δράση στην Αφρική. Στην δράση του οφείλεται η οικοδόμηση 145 νέων εκκλησιών και η συντήρηση άλλων 70. Πραγματοποίησε, επίσης, και μεγάλα κοινωνικά έργα: σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, στοχεύοντας όχι μόνον σε παρεμβάσεις που να περιθάλπουν, αλλά και σε άλλες, ικανές να ελευθερώσουν τους ανθρώπους από την φτώχεια, μέσω της συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και απευθείας διαχείρισης από τους διάφορους πληθυσμούς».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.