Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Εντοπίστηκε ναυάγιο που πιστεύεται πως είναι το El Faro

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε χαθεί την 1η Οκτωβρίου ενώ μαινόταν ο τυφώνας Χοακίν.

Ναυαγισμένο πλοίο που ανακαλύφθηκε σε βάθος 4.572 μέτρων πιστεύεται ότι είναι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων El Faro, το οποίο χάθηκε ενώ έπλεε σε περιοχή που έπληξε ο τυφώνας Χοακίν και εκτιμάται ότι βυθίστηκε αύτανδρο με τα 33 μέλη του πληρώματός του, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών σε ανακοίνωσή της.

EL FARO

Ομάδα έρευνας που επιβαίνει στο USS Apache εντόπισε τα συντρίμμια χρησιμοποιώντας σόναρ, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (National Transportation Safety Board, NTSB) στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί τηλεκατευθυνόμενο βαθυσκάφος για να εξακριβωθεί εάν πράγματι το ναυάγιο αυτό είναι το El Faro αργότερα σήμερα. Το ναυαγισμένο πλοίο μοιάζει να είναι ακέραιο και βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση στο βυθό.

Το πλοίο, μήκους 224 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 28 Αμερικανοί και 5 Πολωνοί ναυτικοί, εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου, αφού είχε αποπλεύσει από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντας για το Πουέρτο Ρίκο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.