Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Οι 10 μεγαλύτεροι φόβοι στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο μεγαλύτερος φόβος των Αμερικανών είναι η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα η διαφθορά των κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Chapman της Καλιφόρνιας.



Πρόκειται για τη δεύτερη ετήσια έρευνα για τους αμερικανικούς φόβους που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο ρωτώντας 1.541 ενηλίκους τι φοβούνται περισσότερο μεταξύ 88 διαφορετικών ειδών φόβου - από τον φόβο για την κυβέρνηση, την τρομοκρατία, το μέλλον, την τεχνολογία, έως τις ασθένειες και τα γηρατειά. Επίσης, οι ερευνητές συμπεριέλαβαν ερωτήσεις για προσωπικούς φόβους, όπως κλειστοφοβία, υψοφοβία κι άλλους.

Ο μεγαλύτερος ωστόσο αμερικανικός φόβος σε ποσοστό 58% είναι η κυβερνητική διαφθορά, ενώ το 45% απάντησε ότι αυτό που φοβάται περισσότερο είναι η κυβερνο-τρομοκρατία. Την τριάδα συμπληρώνει ο φόβος για την εταιρική ανίχνευση προσωπικών πληροφοριών σε ποσοστό 44,6% κι όπως επισημαίνει ο Κρίστοφερ Μπάντερ, επικεφαλής των ερευνητών, ζητήματα παρακολούθησης αλά... Big Brother κυριαρχούν στη λίστα, καθώς «οι άνθρωποι συχνά φοβούνται ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν».

Τρομοκρατικές επιθέσεις
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις και για κυβερνητική παρακολούθηση των προσωπικών πληροφοριών και, μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, 8% των Αμερικανών στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία, ακριβώς γιατί φοβάται ότι η κυβέρνηση έχει πρόσβαση στις προσωπικές του πληροφορίες.

Ακολουθούν οι φόβοι για τον βιολογικό πόλεμο, την κλοπή ταυτότητας, την οικονομική κατάρρευση, το τέλος των χρημάτων στο μέλλον, φόβοι που επίσης συνδέονται με ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές.

Τέλος, η δεκάδα κλείνει με τον φόβο για την απάτη με πιστωτικές κάρτες.

Αντιθέτως, χαμηλότερα βρίσκονται οι φόβοι για τις αρρώστιες (14η θέση), τις πανδημίες (15η θέση) και μία πιθανή πυρηνική επίθεση (16η θέση). Το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι στη λίστα με τους δέκα πιο κοινούς φόβους των Αμερικανών απουσιάζουν ο φόβος για την ανεργία, τα θέματα υγείας και ο θάνατος - όλα κατατάσσονται χαμηλότερα.

Επίσης, φοβούνται περισσότερο τα έντομα (στην 35η θέση) απ' ό,τι να πετάνε (στην 61η θέση), ενώ φοβούνται περισσότερο τα φαντάσματα από ότι τα... ζόμπι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το 40% των Αμερικανών πιστεύουν ότι υπάρχουν μέρη στοιχειωμένα από πνεύματα, ενώ σχεδόν το 25% από αυτούς πιστεύουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με νεκρούς. Το 20% ανέφεραν ότι οι εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη στο παρελθόν και ότι τα όνειρα μπορούν να προβλέψουν το μέλλον.

Τέλος, το ένα τέταρτο των Αμερικανών, σύμφωνα με την έρευνα, δήλωσε πως έχει ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του υποψήφιο που πίστευε ότι θα του λύσει τους φόβους, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 10% δήλωσε πως έχει αγοράσει όπλο επειδή φοβάται.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.