Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Οι φωτογραφίες που έστειλε η ΝΑΣΑ για να εξηγήσει τον κόσμο στους εξωγήινους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο «Χρυσός Δίσκος» με πολύτιμες πληροφορείς για όσους ζουν... εκεί έξω.

Αν οποιαδήποτε μορφή ζωής με νοημοσύνη στο γαλαξία διακόψει τη πορεία του διαστημόπλοιου Voyager και αν μπορέσει να αποκωδικοποιήσει τις οδηγίες που περιέχει το μήνυμα που μεταφέρει αυτές οι 116 φωτογραφίες, τότε θα μάθει για το ανθρώπινο είδος και τη ζωή στη Γη, σε ένα μακρινό μέλλον που ίσως να μην υπάρχει απολύτως τίποτα. Όταν το Voyager 1 και Voyager 2 εκτοξεύτηκαν στο διάστημα το 1977 προκειμένου να εξερευνήσουν το ηλιακό σύστημα, ήταν εξοπλισμένα με ένα σύστημα μνήμης, ειδικά όργανα και υπολογιστές που είναι εκατοντάδες φορές πιο ανίσχυρα από τους επεξεργαστές των σημερινών κινητών, στέλνοντας δεδομένα, εικόνες και πληροφορίες για τους πλανήτες Δια, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα.

Όπως γράφει το Vox, η NASA γνώριζε ότι όταν η πλανητική «περιοδεία» ολοκληρωνόταν, τα διαστημόπλοια θα παρέμεναν σε τροχιά στο διαστρικό χώρο, έχοντας αποκτήσει αρκετή ταχύτητα από το βαρυτικό πεδίο του Δία. Από τη στιγμή λοιπόν που τα Voyager 1 και Voyager 2 θα μπορούσαν να περιπλανηθούν στο γαλαξία, οι επιστήμονες της NASA αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν ένα μήνυμα στην περίπτωση που έρχονταν σε επαφή με κάποια εξωγήινη μορφή ζωής. Για τη σύνθεση του μηνύματος, επιστρατεύτηκε ο διάσημος αστρονόμος και εκλαϊκευτής της επιστήμης, Carl Sagan.

Η επιτροπή του Sagan επέλεξε έναν φωνογράφο δίσκων βινιλίου LP και εντός έξι εβδομάδων, κατάφεραν και δημιούργησαν τον «Χρυσό Δίσκο»: μια συλλογή από ήχους και εικόνες που πιθανότατα θα ξεπεράσει όλα τα ανθρώπινα αντικείμενα πάνω στη Γη. Τι περιέχει ο «Χρυσός Δίσκος»; Οι εξωγήινοι που κατά απίθανο ή πιθανό τρόπο θα έρθουν σε επαφή με τον δίσκο, θα δουν ότι περιέχει 116 κωδικοποιημένες φωτογραφίες σε αναλογική μορφή, που απεικονίζουν την επιστημονική γνώση, την ανθρώπινη ανατομία, τα ανθρώπινα επιτεύγματα και το χερσαίο περιβάλλον. Εκτός των άλλων, ο «Χρυσός Δίσκος», περιέχει, ομιλούντες χαιρετισμούς σε τουλάχιστον 50 γλώσσες, μια συλλογή από ήχους της γης, μια συλλογή από 90 λεπτά επιλεγμένης μουσικής από όλο τον κόσμο...


Φωτογραφία που θα εξηγεί στους εξωγήινους πώς οι άνθρωποι πίνουν, δαγκώνουν και γλύφουν












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.