Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πώς τα δόντια μαρτυρούν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν.

Εάν ο καλός σας δεν έχει καλή σχέση με την οδοντόβουρτσά του και δεν φροντίζει την καλή υγεία των δοντιών του, είναι πιθανό να αποκτήσει προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας! Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν.

Στη μελέτη το 79% των αντρών με στυτικά προβλήματα είχαν διαγνωστεί με χρόνια περιοδοντίτιδα. Πρόκειται για μια χρόνια φλεγμονή που επηρεάζει τα δόντια και τα ούλα και συνδέεται γενικά με αμελή στοματική υγιεινή που προοδευτικά επιδεινώνεται αυξάνοντας τον κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές.

Η χρόνια αυτή φλεγμονή που προκαλείται από ασθένεια των ούλων μπορεί να βλάψει τα ενδοθηλιακά κύτταρα ενός άντρα, που αποτελούν την επένδυση σε όλα τα αιμοφόρα αγγεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο πέος του. Η συγκεκριμένη βλάβη μπορεί να επιφέρει διαταραχή της ροής του αίματος, υποστηρίζει ο ουρολόγος Larry Lipshultz επειδή τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος είναι περίπου 25% του μεγέθους των αιμοφόρων αγγείων στις στεφανιαίες αρτηρίες. Έτσι συχνά η περιοδοντίτιδα μπορεί να αποτελέσει ένα πρώιμο σημάδι για προβλήματα υγείας στην καρδιά.

Αν λοιπόν ο σύντροφός σας έχει χρόνια περιοδοντίτιδα και στυτική δυσλειτουργία, τότε προτρέψτε τον να κάνει επιπλέον εξετάσεις.

Οι ερευνητές της μελέτης προτείνουν ως λύση την εξαγωγή του μολυσμένου δοντιού ώστε να μειωθεί η φλεγμονή, να υποχωρήσουν τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και να μειωθεί και ο κίνδυνος για προβλήματα με την καρδιά. Ωστόσο, αν η ασθένεια είναι στα πρώτα στάδια, τότε με τακτικούς καθαρισμούς (κάθε τρεις μήνες περίπου και όχι κάθε έξι) στον οδοντίατρο υπάρχει σημαντική βελτίωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν τη νόσο δεν αισθάνονται πόνο μέχρι η ασθένεια να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και τότε μόνο επισκέπτονται τον οδοντίατρο. Αν λοιπόν έχετε κόκκινα πρησμένα ούλα, αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα, κακή αναπνοή, και χαλαρά δόντια, τότε πρέπει να θορυβηθείτε και να κλείσετε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας.

Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι με περιοδοντική νόσο στο παρελθόν, είναι πιθανότερο να την αποκτήσουν και πάλι γι’ αυτό είναι σημαντικό να παίρνουν όλα τα προληπτικά μέτρα που συστήνει ο οδοντίατρος και να παρακολουθούν τα συμπτώματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.