Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ο εκβιασμός κατέληξε σε βιασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς παγιδεύτηκε μια 26χρονη από δύο άγνωστους στο ίντερνετ.

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 26χρονης στη Δίωξη για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της, υπό την απειλή της δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο προσωπικών της φωτογραφιών, οι οποίες είχαν περιέλθει στην κατοχή ενός εκ των δραστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 26χρονη, πριν από δύο χρόνια περίπου, συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, ο ανωτέρω απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε και στις δύο ιστοσελίδες.

Στη συνέχεια, o 26χρονος επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, της γνωστοποίησε ότι κατέχει τις φωτογραφίες και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κοινοποιήσει τις φωτογραφίες στο συγγενικό της περιβάλλον. Η 26χρονη ενέδωσε στις απειλές του και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία τόσο με τον 26χρονο όσο και με τον δεύτερο -αγνώστων στοιχείων- άντρα.

Ο 26χρονος ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε το σπίτι του μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.