Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη εβδομάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών την τρέχουσα εβδομάδα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr. Νέες προσλήψεις, με τον έως τώρα σχεδιασμό θα έχουμε τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση 2.126 προσλήψεις συμπεριλαμβανομένων των Εκκλησιαστικών Σχολείων. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας στην ΟΛΜΕ, τα κενά στη Γενική Εκπαίδευση για τη Β/θμια ανέρχονται σε 1.480 πλήρους ωραρίου και 365 μειωμένου ωραρίου. Πολυάριθμα είναι τα κενά και στα Μουσικά Σχολεία που φέτος δεν στηρίζονται από το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 164 προσλήψεις ενώ οι ελλείψεις ξεπερνούν τις 700.

Θετική εξέλιξη κρίνεται το γεγονός ότι ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας με την οποία δίνεται η δυνατότητα να ξεπεραστεί το αρχικό ποσό του ΠΔΕ για προσλήψεις αναπληρωτών κατά 36 εκ. ευρώ. Το Υπουργείο θα έχει στη διάθεσή του άλλες 2000 πιστώσεις ενώ υπάρχουν ακόμα κάποια υπόλοιπα από κρατικό και ΠΔΕ που στη Β/θμια ανέρχονται σε 600 πιστώσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.