Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικοί στο Μαρόκο βασάνισαν μέχρι θανάτου νεαρό κρατούμενο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Δικαιοσύνη έδωσε εντολή για να συλληφθούν και να προφυλακιστούν.

Οκτώ Μαροκινοί αστυνομικοί συνελήφθησαν το Σάββατο κατόπιν σχετικής εντολής που εξέδωσε η δικαιοσύνη του Μαρόκου διότι κατηγορούνται ότι βασάνισαν μέχρι θανάτου έναν κρατούμενο, μετέδωσαν σήμερα ΜΜΕ της χώρας.

Η σύλληψη και η προφυλάκιση των οκτώ αστυνομικών οι οποίοι ενέχονται στην υπόθεση του βασανισμού ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο, διατάχθηκε το Σάββατο από τον εισαγγελέα της πόλης Καζαμπλάνκα (κεντρικό Μαρόκο), σύμφωνα με τις εφημερίδες Ασάμπαχ και Αλ Άχνταθ.

Σύμφωνα με την δεύτερη εφημερίδα, η δικαιοσύνη αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των οκτώ αστυνομικών για τον «βασανισμό ενός προσώπου με καταφυγή στη βία που οδήγησε στον θάνατό του».

Όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος casacity.ma, το νεαρό θύμα είχε συλληφθεί το βράδυ της 31ης Αυγούστου, ενώ τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, και τέθηκε υπό κράτηση σε ένα αστυνομικό τμήμα, πριν διακομιστεί σε ένα νοσοκομείο, όπου πέθανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία υποβλήθηκε η σορός του νεαρού έδειξε πως ο θάνατός του οφειλόταν σε τραύματα που υπέστη ενόσω κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα.

Η διεύθυνση ασφαλείας της Βιλάγια (του κυβερνείου) της Καζαμπλάνκας ανέφερε όσον αφορά τον θάνατο του νεαρού άνδρα ότι υπέκυψε διότι χτύπησε εσκεμμένα το κεφάλι του στις μπάρες του κελιού του αστυνομικού τμήματος όπου κρατείτο, πριν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Τον Μάιο, η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες από το Μαρόκο για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων, κρίνοντας ότι η χρήση τους γίνεται με συστηματικό τρόπο και ότι πρόκειται για «ενδημική» πρακτική στο βασίλειο, παρά τα βήματα που έκαναν πρόσφατα οι αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, τα βασανιστήρια συνεχίζουν πάντοτε να «χρησιμοποιούνται για την απόσπαση "ομολογιών" και την καταστολή των διαφωνούντων» στο Μαρόκο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.