Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Γιγάντια πάντα γεννήθηκαν για πρώτη φορά στον Καναδά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη στιγμή γέννησης των πρώτων πάντα στον Καναδά έζησε ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο χθες το πρωί, καλωσορίζοντας τα μικροσκοπικά δίδυμα στον κόσμο.

Η ιστορία τους θυμίζει λίγο… σαπουνόπερα, κανείς δεν είναι σίγουρος ποιος είναι ο πατέρας τους και η οικογένειά τους είναι πιθανό να χωριστεί…

Η Er Shun, θηλυκό πάντα που η Κίνα «δάνεισε» στον Καναδά, γέννησε τα δύο μικρά με διαφορά περίπου 10 λεπτών.

«Η επιτυχημένη γέννηση διδύμων… είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε η Μaria Franke, υπεύθυνη των θηλαστικών στον ζωολογικό κήπο.

Τα δύο μικρά γεννήθηκαν με βάρος 187,7 γραμμάρια το ένα και 115 γραμμάρια το άλλο και κάνοντας όλη την απαραίτητη φασαρία, σαματά δυσανάλογο προς το μέγεθός τους.

«Το μητρικό ένστικτο ξύπνησε αμέσως στην Er Shun, καθάρισε προσεκτικά το πρώτο μικρό και το έβαλε στην αγκαλιά της», περιέγραψε η Franke.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την υγεία και την εξέλιξη των μικρών, που μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν πολύ καλά.

Η Er Shun κυοφόρησε με τεχνητή γονιμοποίηση για την οποία χρησιμοποιήθηκε σπέρμα από ένα αρσενικό πάντα του ζωολογικού κήπου αλλά και σπέρμα που είχε καταψυχθεί από δύο γιγάντια πάντα στην Κίνα. Η γέννηση των μικρών είναι βέβαια ένας θρίαμβος αλλά μέχρι να γίνουν εξετάσεις είναι… αγνώστου πατρός.

Εκτιμάται πως θα περάσουν τέσσερις με πέντε μήνες πριν τα μωρά κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.





Όσο για την ανάπτυξή τους, εξελίσσεται κάπως έτσι:



Σε ηλικία μίας εβδομάδας θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο δέρμα τους μαύρα «μπαλώματα», προάγγελος του ασπρόμαυρου τριχώματος που θα έχουν στην ενηλικίωσή τους


Σε ηλικία ενός μήνα τα πάντα ανοίγουν τα μάτια τους. Μοιάζουν ήδη με μινιατούρες ενήλικων πάντα αλλά έχουν ακόμα μεγαλύτερες ουρές.



Σε ηλικία τριών μηνών αρχίζουν να στέκονται και μπορούν να κάνουν λίγα βήματα. Αρχίζουν να βλέπουν και να βγάζουν τα πρώτα τους δόντια.



Σε ηλικία τεσσάρων μηνών τρέχουν και παίζουν και συχνά σκαρφαλώνουν πάνω στη μαμά τους



Σε ηλικία έξι μηνών και πάνω ακολουθούν τη μητέρα τους και μαθαίνουν να τρώνε μπαμπού. Σκαρφαλώνουν στα δέντρα και απολαμβάνουν το παιχνίδι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.