Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

This is… Σπάρταθλον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα των υπεραποστάσεων.

Πρόκειται για έναν αγώνα για υπεραθλητες! Το φετινό Σπάρταθλον, που θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην ιστορική διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη σπάει κάθε ρεκόρ στις συμμετοχές.

Οι δρομείς που θα βρεθούν στην αφετηρία, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα, την επόμενη Παρασκευή το πρωί, ακολουθώντας το βήματα του Φειδιππίδη, θα διανύσουν μέσα σε 36 ώρες τα 246 χιλιόμετρα, που χωρίζουν την Αθήνα από τη Σπάρτη, με τους πρώτους αθλητές να φτάνουν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Λακωνική πρωτεύουσα, τερματίζοντας μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο αγώνας υπεραποστάσεως Σπάρταθλον, βασίζεται στο κατόρθωμα του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, τον οποίον έστειλαν οι Αθηναίοι στρατηγοί στην Σπάρτη, για να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις των Αθηναίων και να αντιμετωπίσουν την ασιατική πλημμυρίδα στον Μαραθώνα. Όπου κατά την ιστορική αυτή μάχη το 490 πχ έμελε να γραφτή μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κι ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο λοιπόν, ο ημεροδρόμος Φειδιππίδης, έφτασε στην Σπάρτη την επόμενη το πρωί και με βάση αυτή την ιστορική μαρτυρία αναβιώνει τα τελευταία 33χρόνια ο αγώνας υπεραποστάσεων Σπάρταθλον.

Να σημειώσουμε ότι η φετινή διοργάνωση θα καλυφθεί με Live Streaming σε πραγματικό χρόνο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και όπου αυτό είναι εφικτό, από την εκκίνηση ως τον τερματισμό στη Σπάρτη και τον ιστορικό υπερμαραθώνιο θα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς πλέον ζωντανά από όλες τις multimedia συσκευές.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα, στο περιθώριο του διεθνούς αγώνα Σπάρταθλον, όλη την επόμενη εβδομάδα στην πόλη της Σπάρτης, διεξάγονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις καθημερινά με την συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μουσείων και των πολιτιστικών κι αθλητικών φορέων και σωματείων της περιοχής, υπό τον συντονισμό του Δήμου Σπαρτιατών. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή των αθλητών που θα τερματίσουν στον αγώνα υπεραποστάσεων στην Λεωφόρο Κων/νου Παλαιολόγου και την τελετή λήξης του Σπάρταθλον, που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.