Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η μικρότερη πόλη-φάντασμα της Αυστραλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληθυσμός: μηδέν κάτοικοι.

Απομονωμένη στη μέση μιας ερήμου, στην πεδιάδα του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, στέκει η μοναχική πόλη της Betoota, η πόλη που κανείς δεν θέλει να ζει σε αυτή, συμφωνα με την dailytelegraph Australia. Στέκοντας μόνη και άδεια, η Betoota, βρίσκεται 170 χιλιόμετρα ανατολικά από την κοντινότερη κατοικήσιμη πόλη, την Birdsville.

Η κυβέρνηση του Queensland ίδρυσε την πόλη το 1885 ως τελωνειακό σημείο προκειμένου να εισπράττονται διόδια από τους αγρότες που χρησιμοποιούσαν τους γεωργικούς δρόμους για τη μεταφορά των βοοειδών τους. Η πόλη το 1889, εξυπηρετούσεκαι τους οδηγούς αμαξών ώστε να αλλάζουν άλογα κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους στις περιοχές του Queensland. Στην αρχή, η πόλη άρχισε να αποκτά ζωή αλλά το 1901 η Ομοσπονδία έφερε αλλαγές στα τελωνειακές υπηρεσίες στο νεοσύστατο έθνος. Έτσι, η Betoota γέμισε σιγά σιγά από λουκέτα σε υπηρεσίες, καταστήματα και κατοικίες.

Για αρκετά χρόνια, ο μοναδικός κάτοικος ήταν ο Simon (Sigmund) Remienko, ο οποίος διατηρούσε την παμπ της περιοχής, ως μια στάση αναψυχής και ξεκούρασης για τους περαστικούς ταξιδιώτες. Η πόλη τελικά έχασε και τον τελευταίο της κάτοικο το 2004, οπότε απεβίωσε ο Remienko σε ηλικία 88 ετών, και πλέον είναι και επίσημα η πιο μικρή πόλη -φάντασμα της Αυστραλίας. Η Betoota ζωντανεύει μόνο δυο φορές το χρόνο -όχι από τα… φαντάσματα-, αλλά κατά τη διάρκεια δυο φεστιβάλ για φορτηγά και μοτοσικλέτες, που διεξάγονται τον Αύγουστο και την περίοδο του Πάσχα αντίστοιχα.

Ο Simon Remienko












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.