Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Ταξίδι πρόληψης» στις κοινότητες Ρομά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες.

Πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C, σε οικισμούς Ρομά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκινούν ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας της τακτικής εξέτασης και της σεξουαλικής αγωγής, η Κινητή Μονάδα Πρόληψης «Checkpoint» υλοποιεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου, «ταξίδι πρόληψης» από τη Δράμα έως την Ορεστιάδα.

Το «ταξίδι», ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο από την Αττική, όπου συνολικά εξετάσθηκαν πάνω από 700 Ρομά σε καταυλισμούς της Αττικής και της περιφέρειας.

Οι Ρομά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, εκτιμάται ότι ανέρχονται στους 13.000 και τα σημαντικότερα προβλήματα στον τομέα της υγείας, αφορούν στη δυσκολία πρόσβασης του πληθυσμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στις αντίστοιχες δομές και στην ανεπάρκεια πρόληψης και φροντίδας σε θέματα υγείας.

Η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας «Checkpoint» στη Θράκη, στοχεύει στη χαρτογράφηση του επιπολασμού του HIV και των ηπατιτίδων Β και C εντός του συνόλου των κοινοτήτων Ρομά, στη διασύνδεσή τους με τα τοπικά νοσοκομεία και στη ευαισθητοποίησή τους για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.