Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί κρύβουν τους ανθρώπους με αλφισμό ενόψει εκλογών στην Τανζανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρόμος στα σύνορα με την Κένυα - Δείτε φωτογραφίες.

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται τον επόμενο μήνα στην Τανζανία και ενόψει της διαδικασίας οι αλμπίνοι που ζουν στην Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη χώρα, απομακρύνονται.

Ο λόγος είναι πως υπάρχουν φόβοι ότι θα γίνουν στόχος γιατρών - μάγων που επιδιώκουν να «κλέψουν» μέλη τους και να τα πουλήσουν για φυλαχτά σε πολιτικούς που θέλουν να εκλεγούν!

Ήδη 35 αλμπίνοι έχουν απομακρυνθεί και μεταφερθεί σε ασφαλείς περιοχές ώστε να μην γίνουν «λεία» πολιτικών που πιστεύουν τους μύθους- φρικτούς για τους ανθρώπους με αλφισμό- που χάνονται στους αιώνες.

Πολλοί πιστεύουν πως το δέρμα και τα μέλη τους προσφέρουν καλή τύχη όταν διαλυθούν και τοποθετηθούν μέσα σε φυλαχτά. Έτσι τα μέλη και τα όργανα των ανθρώπων με αλφισμό πωλούνται έναντι χιλιάδων δολαρίων.

Ο 56χρονος Enock Jamenya δεν πρόλαβε να κρυφτεί και έχασε τη ζωή του ύστερα από επίθεση στην περιοχή Vihiga κοντά στα σύνορα της Κένυας με την Τανζανία.

Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείο, όπου τελικά εξέπνευσε, ο άνδρας αφηγήθηκε πώς τρεις άνδρες του επιτέθηκαν με μαχαίρια.

Του έκοψαν το αυτί και πολλά δάχτυλα και τον παράτησαν θεωρώντας τον νεκρό. «Όταν τους είπα πως δεν είχα λεφτά μου ζήτησαν το αυτί ή το χέρι μου για να τα πουλήσουν στην Τανζανία», είχε πει.

Εκτιμάται πως σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 20.000 άνθρωποι με αλφισμό με τους περισσότερους στην υπο-Σαχάρια Αφρική.

Τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον 75 άνθρωποι με αλφισμό δολοφονήθηκαν στην Τανζανία. Ακόμα 64 γλίτωσαν αλλά με φρικτά τραύματα.

Γιατροί - μάγοι πληρώνουν σχεδόν 70.000 ευρώ για ένα ολόκληρο σώμα ανθρώπου με αλφισμό.

Οι επικείμενες εκλογές στην Τανζανία αναμένεται να πυροδοτήσουν έκρηξη της ζήτησης φυλαχτών με μέλη αλμπίνων για ανθρώπους που θέλουν την καλοτυχία που πιστεύουν πως φέρνει.

Τα παιδιά με αλφισμό κρύφτηκαν σε οικοτροφεία ενώ επιχείρηση της αστυνομίας οδήγησε σε συλλήψεις εκατοντάδων γιατρών- μάγων.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.