Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Καταστροφές σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χάος στην Κέρκυρα: Άνοιξαν τάφοι από τη δυνατή νεροποντή




«Βιβλικές καταστροφές» προκάλεσε νωρίς το πρωί η δυνατή καταιγίδα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στη Νότια Κέρκυρα. Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο τοπίο: Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού να είναι μακάβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καββαδίας επισήμανε ότι «άμεσα θα επιληφθεί του ζητήματος η τεχνική υπηρεσία του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται για τις αποκατάσταση του νεκροταφείου».

Δείτε τις φωτογραφίες





-------------------

Σκηνές χάους από τη σφοδρή νεροποντή στην Κεφαλονιά


Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κατολισθήσεις και ακινητοποιημένα οχήματα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει στην Κεφαλονιά, η σφοδρότατη καταιγίδα που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί.

Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απάντηση υδάτων από αυλές και σπίτια.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, υπάρχουν προβλήματα στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.
Χωρίς ρεύμα Κεφαλονιά και Ιθάκη

Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο η διακοπή ρεύματος που έχει από τις 3 το απόγευμα τόσο η Κεφαλονιά, όσο και η Ιθάκη.

«Γίνονται τα αδύνατα, δυνατά να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και πρώτα απ’ όλα για να μην κινδυνέψουν ζωές και να μην χαθούν περιουσίες. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα που έχουν πρόβλημα που και 100 μηχανήματα περισσότερα να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε εύκολα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...






























Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.