Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Παρεμβάσεις για άπορες οικογένειες από το δήμο Καρδίτσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν εκμάθησης ξένων γλώσσων.

Συνεχίζεται και το νέο εκπαιδευτικό έτος το πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά απόρων οικογενειών που υλοποιεί η Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η συνέχιση του προγράμματος συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου με την διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας παρουσία της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών-Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης και της προϊσταμένης του Τµήµατος Μέριµνας της ∆ιεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών και ∆ηµόσιας Υγείας του Δήμου.

Στο πρόγραμμα «Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση» συμμετέχουν, όπως γίνεται γνωστό, παιδιά άπορων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών από την πόλη και τις Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας που επιλέγονται με βάση τα σχετικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας και κατανέμονται στα φροντιστήρια των μελών της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας , όπου παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών δωρεάν.

Εξάλλου, ο Δήμος Καρδίτσας μέσω της Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης Ειδικών Ευπαθών Ομάδων, Εθελοντισμού το μήνα Αύγουστο προσέφερε 46 τόνους φρούτα (ροδάκινα) σε συμπολίτες μας, που είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Μητρώο Απόρων, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, καθώς επίσης και σε όσους κατέχουν την κάρτα σίτισης. Επίσης προσέφερε 40 δεματάκια με τρόφιμα/λαχανικά, 35 δεματάκια με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και ένα ποδήλατο παιδικό και δύο τηλεοράσεις σε ισάριθμους συμπολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Μητρώο του Δήμου Καρδίτσας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.