Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη - Κομφούζιο από το χειρόφρενο στα λεωφορεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν θα κυκλοφορήσουν, σήμερα, τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Όπως ανέφερε την Τρίτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης:

«Προχωρούμε στην κινητοποίηση που είχαμε εξαγγείλει. Δεν θα κυκλοφορήσει κανένα λεωφορείο σε καμία βάρδια, εκτός αν υπάρξει απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία. Σε αυτήν την περίπτωση θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα συναποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

-----------

Μεγάλες καθυστερήσεις στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας


Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς η πόλη βρίσκεται χωρίς αστικά λεωφορεία από νωρίς το πρωί εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

Αρκετοί πολίτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται εδώ και ενάμιση μήνα.

«Θέλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας. Δεν έχουμε λάβει ακόμη τον μισθό του Αυγούστου, όπως ορίζει ο νόμος. Θα πρέπει τα αρμόδια υπουργεία να σκύψουν και να δουν το πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Τσερμενίδης.

Λόγω της επίσχεσης εργασίας δεν κυκλοφορεί, σήμερα, κανένα αστικό λεωφορείο σε καμία βάρδια, ωστόσο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βρίσκονται κανονικά στα αμαξοστάσια.

Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το Σωματείο Εργαζομένων για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων και το εάν θα κυκλοφορήσουν ή όχι, αύριο, τα λεωφορεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.