Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Θα έχουμε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στη ρύθμιση των εκατό δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».

«Η ρύθμιση (των εκατό δόσεων) απευθύνθηκε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με έναν πρωτοφανή αριθμό, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ΑΦΜ. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και λάθη και υπήρχαν και υπερβολές. Διαπιστώσαμε, δηλαδή, ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα εντάχθηκαν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, αλλά για να εκμεταλλευτούν το δημόσιο. Αυτά θα τα ξαναδούμε, να μην ανησυχούν οι πολίτες. Εάν κάποιος έχει, λεφτά στην τράπεζα είναι λογικό να εντάσσεται στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, όταν έχει κάτι εκατομμύρια στην τράπεζα;» διερωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

«Για τον ίδιο είναι λογικότατο, γιατί ήταν λάθος η διάταξη του νόμου, γι’ αυτό και την διορθώνουμε. Αλλά να μην ανησυχεί ο πολίτης, να μην παρασύρεται από φοροκαταιγίδες, από καταστροφές, λιμούς και καταποντισμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε ούτε καμία φοροκαταιγίδα, δεν έχουμε ούτε καμία καταστροφή, συνεχίζουμε στα πλαίσια υλοποίησης της συμφωνίας και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζουμε πιο δυνατοί την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, συνεχίζουμε τον αγώνα για εφαρμογή του συντάγματος, δηλαδή, για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Θα έχουμε αλλαγές στις εκατό δόσεις, θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, ας μην προτρέχουμε» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε προβλήματα και δεν υπάρχει περίπτωση να πυροβολήσει το υπουργείο Οικονομικών τα πόδια του. Γιατί, αν πάμε σε μια λογική και αυξήσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έφτασαν στα 80 δισεκατομμύρια, δυσθεώρητα, ναι μεν θα έχουμε υλοποιήσει κάποια δογματική λογική, αλλά δε θα έχουμε βοηθήσει την ελληνική οικονομία» εξήγησε.

«Θα μοιράσουμε πιο δίκαια το φορολογικό βάρος, θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και θα έχουμε από εκεί έσοδα που θα ελαφρύνουν τους πολίτες» επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας «και επειδή ορισμένοι συνεχώς μας καταγγέλλουν για τη συμφωνία, ξεχνούν να πουν, ότι στη συμφωνία μέσα προβλέπεται διάταξη, ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επανεξεταστούν το 2016, αν μπορέσουμε και πιάσουμε φοροδιαφυγή πάνω από τους στόχους. Ε, σε αυτό δουλεύουμε».

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι το υπουργείο με «κοινωνική ευαισθησία» και «ρεαλισμό» προσπαθεί να προσεγγίσει τα ζητήματα που αφορούν τα χρέη των επιχειρήσεων.

«Αν δημιουργήσουμε προβλήματα στην ελληνική οικονομία, δεν θα μπορούμε ούτε να ικανοποιήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες και δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Εάν δηλαδή αυτή τη στιγμή έχεις μια επιχείρηση, την οποία την πνίξεις σε χρέη προς την εφορία και στην τράπεζα, θα την κλείσεις. Άρα, δε θα μπορείς να εισπράξεις ούτε καν αυτά που σου χρωστάει. Δηλαδή, ακόμη και ο πιο σκληρός και ανάλγητος οικονομολόγος δεν μπορεί να προτείνει τέτοια πράγματα, γιατί εδώ πρέπει να έχουμε μια λογική κοινωνικής ευαισθησίας, πρώτα απ' όλα, αλλά και ρεαλισμού. Το να αθροίζουμε ληξιπρόθεσμα χρέη είναι το πιο εύκολο, το δοκιμάσαμε αυτό, ας πάμε σε μια λογική που να εξυπηρετούνται τα χρέη».

Τόνισε, επίσης, ότι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης των υπηρεσιών και των ελεγκτικών διαδικασιών για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.