Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για οκτώ δολοφονίες στον Ισημερινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεργάτης του είναι φυγόδικος στις ΗΠΑ.

Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών καταδικάστηκε πρώην αστυνομικός στον Ισημερινό για υπόθεση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της οποίας διαπράχθηκαν οκτώ δολοφονίες και τέσσερις βίαιες εξαφανίσεις το 2003, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός εισαγγελέας Γκάλο Τσιριμπόγκα.

Δικαστήριο καταδίκασε τον Μάριο Σεβάγιος σε δεκαέξι χρόνια κάθειρξη καθώς αποφάνθηκε ότι διέπραξε «εξωδικαστικές εκτελέσεις» σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους σε επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστεία στο Γκουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Συνολικά 13 πρώην αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί από το 2014 για την υπόθεση αυτή, την οποία η δικαιοσύνη στον Ισημερινό χαρακτηρίζει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέλη ενός επίλεκτου σώματος των δυνάμεων της τάξης του Ισημερινού, οι άνδρες αυτοί είχαν επέμβει την 19η Νοεμβρίου 2003 όταν είχε σημειωθεί ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα οκτώ θανάτους (ενός υπαλλήλου του φαρμακείου, ενός πελάτη και έξι φερόμενων ως δραστών), ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί είχαν αρχικά απαλλαγεί έπειτα από εσωτερική έρευνα, καθώς είχαν υποστηρίξει πως είχαν εμπλακεί σε μάχη με τους ληστές. Αλλά δεν παρουσιάστηκε απολύτως καμιά απόδειξη γι' αυτό στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μια υπόθεση «τα θύματα της οποίας ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη εδώ και 12 χρόνια και σήμερα το κατάφεραν», είπε ο εισαγγελέας. Ο ίδιος όμως επισήμανε ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ο πρώην αστυνόμος Α΄ Εδουάρδο Γκονσάλες, δεν έχει δικαστεί, καθώς είναι φυγόδικος στις ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.