Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

«Έχω 300 φίλους στο Facebook και κανέναν για να κάνω παρέα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμέτωπος με την μοναξιά του διαδικτύου.

Ο 28χρονος Walter Piper, στέκεται μπροστά από το Francois Payard Bakery στο Columbus Circle στη Νέα Υόρκη, περιμένοντας με μεγάλη νευρικότητα, τον Jay. Ο Walter γνώρισε τον νεαρό φοιτητή στη διαδικτυακή πλατφόρμα gofindfriends.com και δεν αφορά σε ένα άλλο ιντερνετικό ρομάντζο.

9ujyzq5r

Ο 28χρονος, γράφει η New York Post, αν και έχει πάνω από 300 «φίλους» στο Facebook, εντούτοις δεν έχει πραγματικούς φίλους για να κάνει παρέα-ένα πραγματικό σύγχρονο και θλιβερό κοινωνικό φαινόμενο.

«Υπήρξα σε σχέσεις κατά το παρελθόν, αλλά μου έλειπε η κοινωνική ζωή», λέει ο νεαρός ο οποίος έχει Ph.D. στις νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο νεαρός μετακόμισε από το Όρεγκον στο «μεγάλο μήλο» πριν από δυο χρόνια και όπως εξομολογήθηκε, είναι πολύ σκληρό να κάνει κανείς νέους φίλους «όταν μετακομίζεις στην πόλη».

Όπως σημειώνει ο συνιδρυτής του GoFindFriends, Peter DiBari, γνώριζε μόλις ένα άτομο όταν μετακόμισε από τη Βοστόνη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εργαστεί στην American Express. Προσπάθησε να κάνει φίλους από τη δουλειά μέσω των σάιτ meetup.com και ZogSports, πριν συνειδητοποιήσει ότι όλα ήταν «αλλόκοτα και περίεργα».

Ο 38χρονος DiBari, και ο 40χρονος συνέταιρός του John Boese, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το gofindfriends.com που φέρνει κοντά ανθρώπους με βάσει τις προσωπικότητες και τα ενδιαφέροντα των χρηστών.

«Προσπαθήσαμε να πάρουμε τα καλύτερα στοιχεία από τα σάιτ για ραντεβού και τα ενσωματώσαμε για το συγκεκριμένο που προωθεί τη φιλία», λέει ο DiBari για το πόρταλ το οποίο βγήκε στον «αέρα» μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.