Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Ανεβάζουν αυλαία τα «Μερκούρεια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα παραστάσεις από οχτώ διαφορετικές σκηνές μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Την τρίτη δεκαετία «ζωής» διανύει το πολιτιστικό φεστιβάλ «Μερκούρεια» του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη, έως το Σάββατο, 29 Αυγούστου και θα παρουσιαστούν συνολικά δέκα παραστάσεις από οχτώ διαφορετικές θεατρικές σκηνές.

ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2015

Επίκεντρο θα είναι και φέτος το Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», καθώς εκεί συναντηθούν τα δημοτικά περιφερειακά θέατρα από όλη την Ελλάδα, ενώ «παρών» θα... φωνάξουν το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας και το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης-Συκεών.

Από το 1995, που ξεκίνησε ο θεσμός, μέχρι σήμερα έχουν δοθεί συνολικά 213 παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν 191.863 θεατές. Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, σε συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «καταξιωμένο θεσμό που τυγχάνει της πλήρους αναγνώρισης και σεβασμού από τους πάντες».

Για την πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί η παράσταση «Βγερού Γλυκά Φανού» από το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσει «Το νησί των σκλάβων» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και την Παρασκευή, 21 Αυγούστου, «Το θαύμα» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Αυγούστου, θα ανέβουν οι παραστάσεις «Ναπολεόντια» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και «Κάποτε στη Σμύρνη» από το Θεσσαλικό Θέατρο, αντίστοιχα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 24 και 25 του μηνός, θα πάρει σειρά η «Αντιγόνη» από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, ενώ την Τετάρτη, 26 Αυγούστου, «Η τύχη της Μαρούλας» από το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης-Συκεών.

Τα «Μερκούρεια» θα κλείσουν με τη διήμερη παράσταση, στις 28 και 29 Αυγούστου, «Του κουτρούλη ο γάμος» από το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.