Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Κρατούν τον Πιστόριους κι άλλο στη φυλακή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έτοιμος να αποφυλακιστεί ήταν ο Όσκαρ Πιστόριους, αλλά ο υπουργός δικαιοσύνης της Νοτίου Αφρικής τού έβαλε... φρένο.



Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η απόφαση να βγει από την φυλακή, μόλις 10 μήνες μετά την καταδίκη του, ήταν «πρόωρη» και «χωρίς νομική βάση». Για αυτό και το αίτημά του θα επανεξεταστεί.

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης, που είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, επρόκειτο να «συνεχίσει» την ποινή του με κατ' οίκον περιορισμό στην πολυτελέστατη βίλα του θείου του.

Εν τω μεταξύ, ο Μπόσγουελ Εμλόνγκο, που βρίσκεται επίσης στις φυλακές της Πρετόρια, μίλησε για τις συνθήκες διαμονής του διάσημου αθλητή στη φυλακή. Το γεγονός πως είχε χρήματα σύμφωνα με τον Εμλόνγκο του εξασφάλισε προνόμια που δεν έχουν οι υπόλοιποι.

«Ο Πιστόριους ήταν ένας VIP φυλακισμένος. Όλα ήταν δωρεάν για εκείνον. Μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Πώς μπορείς να έχεις το δικό σου γυμναστήριο, ολόδικο σου γυμναστήριο; Στα κελιά μας δεν είχαμε κουρτίνες, το δικό του όμως ήταν έτοιμο προτού έρθει. Γιατί έχει χρήματα. Είναι ο Όσκαρ Πιστόριους», είπε σχετικά.

Πάντως, η οικογένεια του Πιστόριους διαψεύδει πως είχε προνομιακή μεταχείριση από τους δεσμοφύλακες. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές ο Παραολυμπιονίκης κατανάλωνε μόνο κονσέρβες, σαρδέλες και φασόλια, γιατί φοβόταν να δοκιμάσει το φαγητό της φυλακής, μην τυχόν και τον δηλητηριάσουν!


Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.