Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Μάζεψε» το ΙΚΑ την εγκύκλιο για μπλόκο στις νέες συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θύελλα αντιδράσεων για την πρωτοφανή απόφαση.

Άρον άρον «μάζεψε» την εγκύκλιο που είχε εκδώσει από τις 12 Αυγούστου το ΙΚΑ και η οποία μπλόκαρε την έκδοση όλων των νέων συντάξεων για όσους υπέβαλαν αιτήσεις από 1/1/2015 και μετά, κρίνοντας ότι με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που τίθεται σε ισχύ η έκδοση νέων αποφάσεων συνταξιοδότησης δεν θα ήταν ασφαλής.

Η εν λόγω εγκύκλιος, η οποία ήρθε το πρωί της Πέμπτης στη δημοσιότητα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ αναφέρει ότι η έκδοση νέων συντάξεων θα ξεκινήσει από τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους για την εφαρμογή των νόμων, που ο ένας προβλέπει την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης για όσους αποχωρούν από 1/1/2015 και ο άλλος αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τις 14 Αυγούστου του 2015 και μετά.

Στην επίμαχη ανακοίνωση σημειώνεται ότι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 14 Αυγούστου, δηλαδή πριν από τα νέα όρια ηλικίας, θα μπορούν να πάρουν την προσωρινή ή την οριστική τους σύνταξη.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΙΚΑ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, οι μόνοι που θα μπορούσαν να βγάλουν σύνταξη θα ήταν όσοι συμπλήρωναν το 67ο έτος και είχαν τουλάχιστον 4.500 μέρες ασφάλισης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.