Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


Γουντζιέν, Κίνα. Οικολογική καταστροφή σε μια πανέμορφη περιοχή



Είναι ένα πανέμορφο μέρος στην περιοχή νότια του ποταμού Γιαντζέ στην Κίνα, το οποίο είναι γνωστό με την περιγραφή ως η «γη των ψαριών, του ρυζιού και του μεταξιού». Οι υδάτινοι πόροι της περιοχής όμως παρουσιάζουν μια αποκαρδιωτική κατάσταση λόγω της ρύπανσης. Όσο η Κίνα αναπτύσσεται, τόσο περισσότερο ρυπαίνει.

Πεσαβάρ, Πακιστάν. Σφοδρές πλημμύρες «έπνιξαν» το Πακιστάν



Οι σφοδρές πλημμύρες στο βορειοδυτικό Πακιστάν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και χιλιάδες περιοχές έχουν αποκλειστεί. Οι δυνατές βροχοπτώσεις έχουν πλημμυρίσει χιλιόμετρα δρόμων στο Πεσαβάρ.

Βούπερταλ, Γερμανία. Το μεγαλείο της φύσης



Τρεις κάστορες, προστατευόμενο είδος στη Γερμανία, γεννήθηκαν στις 21 Ιουλίου στον ζωολογικό κήπο του Βούπερταλ στη Γερμανία.

Μπαϊκονούρ, Καζακστάν. Εκτοξεύθηκε το Σογιούζ



Τρεις αστροναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με ένα διαστημόπλοιο Σογιούζ, με μια πτήση που είχε αναβληθεί για δύο μήνες μετά τη δραματική απώλεια του μη επανδρωμένου ρωσικού διαστημικού σκάφους Progress.

Λωρίδα της Γάζας. Ζωή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη



Αυτή είναι η σκληρή καθημερινότητα για τους κατοίκους της Δυτικής Όχθης. Μία γυναίκα κοιτά έξω από το αυτοσχέδιο σπίτι της στην πόλη Μπέιτ Χανούν στη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που ακούγονται βομβαρδισμοί λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Αθήνα, Ελλάδα. Η χώρα μας και πάλι στο επίκεντρο



Κάθε ψήφιση μνημονίου τα τελευταία πέντε χρόνια φέρνει και επεισόδια στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Οδομαχίες εκτυλίχθηκαν και την περασμένη Τετάρτη μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για το δεύτερο πακέτο μέτρων για συντάξεις, αγρότες και τράπεζες.

Κογκέλο, Κένυα. Η καθημερινότητα στην πατρίδα του Ομπάμα



Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γιός ενός άντρα από την Κένυα και μιας λευκής μητέρας από την πολιτεία του Κάνσας. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην πατρίδα του ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη φωτογραφία δύο μικρά παιδιά επιστρέφουν σπίτι τους μετά το σχολείο.

Βερολίνο, Γερμανία. Οι Βερολινέζοι λιάζονται στις όχθες του ποταμού Σπρέε



Το καλοκαίρι ήρθε, η θερμοκρασία ανέβηκε και οι Βερολινέζοι λιάζονται στις ξαπλώστρες που είναι παρατεταγμένες στις όχθες του ποταμού Σπρέε.

Τσάντιγκαρ, Ινδία. Τα κρεμμύδια πυλώνας της ινδικής οικονομίας



Η εκτίναξη στις τιμές των κρεμμυδιών στην Ινδία τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται πολύ «βαριά» για πολλούς Ινδούς. Πρόκειται για ένα βασικό εξαγώγιμο προϊόν, αλλά και ένα από τα βασικά συστατικά στην ινδική κουζίνα. Η αύξηση στις τιμές πυροδότησε διαδηλώσεις και έχει ανατρέψει κυβερνήσεις.

Γκουιλίν, Κίνα. Το μαργαριτάρι της Ασίας



Η Γκουιλίν βρίσκεται στην επαρχία Γκουανξί, στην Νότια Κίνα και είναι ίσως η ομορφότερη πόλη της Κίνας. Εκτός από την ομορφιά της, η επαρχία είναι γνωστή και για τα πολύ μακριά μαλλιά των γυναικών και προσελκύει περίπου 80.000 τουρίστες τον χρόνο. Τα μαλλιά των περισσότερων γυναικών του χωριού έχουν μάκρος περισσότερο από 1,4 μέτρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.