Έπειτα από μια συγκλονιστική εμφάνιση η Κέλλυ Αραούζου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ του Open Water στο 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν.
Ιδανική πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα και την dream team της ελληνικής κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την Αραούζου να κατακτά τη 2η θέση στα 5χλμ, με την 24χρονη κολυμβήτρια να ακολουθεί πολύ σωστή τακτική και στα 2.5 τελευταία χιλιόμετρα να κάνει την αντεπίθεση και να φορά στο τέλος το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος της.
Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού χάρισε το 11ο συνολικό μετάλλιο στην Ελλάδα στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, από τα οποία πλέον τα οκτώ έχουν έρθει στις αποστάσεις του Open Water.
Για την ίδια την Αραούζου είναι το πρώτο μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ήταν 4η στα 5χλμ πριν από δύο χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς στα νερά του λιμανιού της ισπανικής πόλης, η Αραούζου μαζί με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαϊδη είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ του ομαδικού.
Και τώρα το Ρίο
Στα νερά του ποταμού Καζάνκα στο Καζάν, πέρα από τη δόξα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα παιχθεί και η πρόκριση, μέσα από τα 10χλμ και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Και τα 5χλμ αποτελούν κι ένα τεστ για τους αθλητές. «Θα αγωνιστώ για να προσαρμοστώ στις συνθήκες του υγρού στίβου και για να δω την αγωνιστική μου κατάσταση, καθώς ο κύριος στόχος είναι τα 10χλμ» δήλωνε χθες από το Καζάν η Κέλλυ Αραούζου.
Και το σημερινό δείγμα με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, αποτελεί το καλύτερο μήνυμα για τα 10χλμ (θα γίνουν την Τρίτη, 28/7), εκεί όπου οι 10 πρώτοι της κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Aναμονή κι αντεπίθεση
Στον πρωινό αγώνα των 5χλμ γυναικών, τον πρώτο χρονικά στο 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Κέλλυ Αραούζου πήρε άριστα στην τακτική.
Ακολούθησε κούρσα αναμονής και στο κρίσιμο σημείο, έχοντας αστείρευτες δυνάμεις, έκανε την αντεπίθεση, φθάνοντας μέχρι το ασημένιο μετάλλιο.
Η Αραούζου ήταν στον προπορευόμενο όμιλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πέρασε έκτη στα 2.5χλμ,. σε30:29, υπολειπόμενη πέντε δευτερολέπτων της προπορευόμενης Ολλανδής, Σάρον φαν Ρούβενταλ.
Γύρω στα 7.5χλμ η Ελληνίδα αύξησε το ρυθμό της και στο 8ο περίπου χλμ ανέβηκε στην 4η θέση, «κολλώντας» πίσω από την Ολλανδή, την Αμερικανίδα Χάλεϊ Αντερσον και τη Γερμανίδα Φίνια Βούρμαν.
Εκεί η μάχη κορυφώθηκε, η Ολλανδή που οδήγησε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε τις δυνάμεις της.
Τελικά η Αμερικανίδα Χάλεϊ Αντερσον τερμάτισε στην 1η θέση σε 58:48.4, διατηρώντας τον παγκόσμιο τίτλο της.
Η Κέλλυ Αραούζου χτύπησε δεύτερη με το χέρι της την ειδική πλάκα στον τερματισμό, σε 58:49.8, με την Φίνια Βούρμαν να είναι στην3η θέση (58:51.0).
Η Φαν Ρούβενταλ, αποκαμωμένη, τερμάτισε 4η σε58:55.5, ενώ την οκτάδα συμπλήρωσαν οι: Τζέσικα Γουόκερ (Αυστραλία) 59:09.9, Ασλεϊ Τουίτσελ (ΗΠΑ) 59:10.0, Μελίσα Γκόρμαν (Αυστραλία) 59:12.7και Αναστασία Κραπίβινα (Ρωσία) 59:12.7
Tα 11 ελληνικά μετάλλια στα παγκόσμια
Open Water
2007 Μελβούρνη Χάλκινο Σπύρος Γιαννιώτης (5χλμ)
2009 Ρώμη Ασημένιο Σπύρος Γιαννιώτης (5χλμ),
2011 Σανγκάη Χρυσό Σπύρος Γιαννιώτης (10χλμ)
2011 Σανγκάη Ασημένιο Σπύρος Γιαννιώτης (5χλμ)
2011 Σανγκάη Χάλκινο Μαριάννα Λυμπερτά (10χλμ)
2013 Βαρκεκλώνη Χρυσό Σπύρος Γιαννιώτης (10χλμ)
2013 Βαρκελώνη Ασημένιο (Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαϊδης) 5χλμ. Ομαδικό
2015 Καζάν Ασημένιο Κέλλυ Αραούζου (5χλμ)
Κολύμβηση
2005 Μόντρεαλ Χρυσό Αρης Γρηγοριάδης (50μ ύπτιο)
Υδατοσφαίριση
2005 Μόντρεαλ Χάλκινο Εθνική ομάδα ανδρών
2011 Σανγκάη Χρυσό Εθνική ομάδα γυναικών
Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.