Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Ριάλιτι στέλνει τους παίκτες στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αν ακούγαμε σφύριγμα σήμαινε πως είχαν εκτοξεύσει όλμο και είχαμε 30 δευτερόλεπτα για να τρέξουμε 100 μέτρα».
Παρόλο που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στους τηλεοπτικούς δέκτες ανά τον κόσμο, όσον αφορά στα reality show, με τους παίκτες να στέλνονται σε ερημονήσια, σε σπίτια φυλακές, ακόμη και να μπαίνουν σε κουτιά και να ερωτοτροπούν προς τέρψη του φιλοθεάμωνος κοινού, η πραγματικότητα έρχεται να μας εκπλήξει. Με σφραγίδα αυστραλιανής παραγωγής το νέο reality του δικτύου SBS, στέλνει τους παίκτες στην πρώτη γραμμή, στις συγκρούσεις μεταξύ Πεσμεργκά και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με στόχο να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει πεδίο μάχης.

Η επιτυχημένη και βραβευμένη αυστραλιανή εκπομπή «Go Back To Where You Came From» του δικτύου SBS έστειλε παράτολμους παίκτες στα σύνορα της Συρίας, οι οποίοι διαπίστωσαν τι σημαίνει να σε πυροβολούν οι τζιχαντιστές.

Ο σκοπός βέβαια της δημιουργίας ίσως αγιάζει τα μέσα αφού όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στόχος της εκπομπής είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι Αυστραλιανοί αντιλαμβάνονται την φυγή των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες αναζητώντας μία καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση οι συμμετέχοντες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. «Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τρεις από τους έξι Αυστραλούς που ταξίδεψαν στην Συρία για το ντοκιμαντέρ βρέθηκαν στη μέση της εμπόλεμης ζώνης», αναφέρει δημοσίευμα και συμπληρώνει πως «οι τρεις τους μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο για να ξεφύγουν από τους πυροβολισμούς που αντάλλασσαν στρατιώτες και μέλη του Ισλαμικού Κράτους».

Όσο για την τρομακτική εμπειρία τους, μία από τις συμμετέχουσες εξήγησε ότι «έπρεπε να μετακινηθούμε γιατί μας πυροβολούσαν».

Μάλιστα, η νεαρή Κιμ Βούγκα δήλωσε ότι «δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν άνθρωποι που σκοτώνονταν εκεί, ότι βρισκόμασταν μέσα στον πόλεμο και ότι θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν οι τζιχαντιστές» ενώ διευκρίνισε πως ότι η ομάδα των Αυστραλών βρισκόταν σε απόσταση 800 μέτρων από την πρώτη γραμμή.

Η Βούγκα μιλώντας για την εμπειρία της από την εκπομπή που θα προβληθεί αυτόν τον μήνα στην Αυστραλία, υποστήριξε ότι αν δεν είχε οικογένεια και φίλους στη χώρα της, θα έμενε στη Συρία για να πολεμήσει μαζί με τους Πεσμεργκά. «Αυτοί οι άνθρωποι πολεμούν για τους ίδιους λόγους για τους οποίους πολεμάμε κι εμείς και έχουμε πολεμήσει στο παρελθόν: την ελευθερία και τη δημοκρατία», πρόσθεσε η νεαρή.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στιγμή που είδε για πρώτη φορά την μαύρη σημαία του ΙΚ να ανεμίζει στην περιοχή, δηλώνοντας συγκλονισμένη. Διευκρίνισε βέβαια πως οι οδηγίες από τους υπευθύνους ήταν σαφείς: «Μας είπαν ότι αν ακούγαμε ένα σφύριγμα στον αέρα σημαίνει ότι είχαν εκτοξεύσει όλμο και πως είχαμε στη διάθεσή μας 30 δευτερόλεπτα για να τρέξουμε 100 μέτρα».

Αδιευκρίνιστο βέβαια παραμένει το γεγονός πώς θα αντιδρούσε η αυστραλιανή κυβέρνηση σε περίπτωση που κάποιος από το συνεργείο ή τους -τουλάχιστον- ριψοκίνδυνους παίκτες έπεφτε θύμα των τζιχαντιστών…
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.