Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Μέτρα για τη χρήση καρτών από Έλληνες στο εξωτερικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ισχύει για τουρίστες και φοιτητές.
Οδηγίες σε όλες τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, έδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Με αλλεπάλληλες συσκέψεις και σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Εξωτερικών από χτες, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Νίκου Κοτζιά, δραστηριοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να παράσχει βοήθεια στους έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό για την αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων που προέκυψαν μετά την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας».

Ειδικότερα όσον αφορά στους έλληνες φοιτητές εξωτερικού αποφασίστηκε ότι όλα τα αιτήματά τους θα πρέπει να υποβάλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ). Το ίδιο και τα αιτήματα που αφορούν νοσήλια ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό

Όσον αφορά τους έλληνες τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών και να καλυφθούν οι ανάγκες τους σύμφωνα με το σχετικό όριο που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών.

Τέλος σχετικά με τις συντάξεις η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των συντάξεων Ελλήνων, που ζουν στο εξωτερικό, για τους οποίους ισχύει κατ' αρχήν ό,τι ισχύει για όλους τους έλληνες πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.