Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για τις δηλώσεις Κουρουμπλή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιτία τα περί συμμετοχής τους στην αγορά φαρμάκων.
Την αντίδραση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνου Λουράντου προκάλεσε δήλωση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την πληρωμή από τα φαρμακεία της συμμετοχής των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων.

«Είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα υψηλές» είπε ο κ. Λουράντος συμπληρώνοντας ότι τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτή την δαπάνη «την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα».

Σχετικά με τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία, ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε ότι «οι φαρμακοποιοί ενδεχομένως να αποδέχονταν μια τέτοια πρόταση αλλά με προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι η δυνατότητα εξόφλησης των εταιρειών όταν θα πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας για την ανησυχία των φαρμακοποιών, διότι τους ζητήθηκε να μην παίρνουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, εξήγησε: «Ζήτησα απλώς να επιδείξουν ευαισθησία στις περιπτώσεις των ανθρώπων που δυσκολεύονται να καταβάλουν τη συμμετοχή τους».

Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) κατήγγειλε ότι «οι περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες που διατηρούν πρωτότυπα και απαραίτητα φάρμακα δεν δέχθηκαν ή δεν παρέδωσαν παραγγελίες. Οι συναλλαγές ζητείται να γίνονται μόνο με μετρητά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φάρμακα που δεν μπορούμε να προμηθευτούμε». Το ΦΑΝΙΕ σημειώνει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ήδη σημαντικές και ζητά την λήψη άμεσων μέτρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.