Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Προβλήματα και ελλείψεις στον αντιπυρικό σχεδιασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεδρίασε υπό τον Γιάννη Πανούση το ΚΣΟΠΠ.

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά την περιοδεία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τάσου Μαυρόπουλου ειδικότερα, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Κ.Σ.Ο.Π.Π), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Πανούση.

Από το ΚΣΟΠΠ, αποφασίστηκε εκτός των άλλων η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται «επικίνδυνες», ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις προς όλους τους φορείς για την πλήρη ετοιμότητα τους στον τομέα της δασοπροστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε έμφαση στον καθαρισμό των δασικών δρόμων και την συντήρηση τους, καθώς και η γενικότερη προετοιμασία, για τα οποία έχουν σταλεί από νωρίς τα κονδύλια, ενώ προβληματίζει ακόμα η συντήρηση των παλιών πυροσβεστικών οχημάτων και των άλλων ελλείψεων, που δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μαυρόπουλος, έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό οι καθαρισμοί από τα δασαρχεία, με την βοήθεια του στρατού έχουν γίνει οι συντηρήσεις βασικών δρόμων, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Στη σύσκεψη μετείχαν μέλη του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των Φορέων που εμπλέκονται στο έργο της αντιπυρικής προστασίας της χώρας.

Οι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι η συνεργασία μεταξύ των Φορέων θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Το Κ.Σ.Ο.Π.Π. συστάθηκε για πρώτη φορά ως θεσμικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με το Νόμο 3013/2002, με αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης καταστροφών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.