Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σε 10 μέρες ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση για τις πανελλαδικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Σε δέκα μέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 19 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με τα όσα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που έχει αναρτηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Μέχρι σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, όλα τα Β.Κ. πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη βαθμολόγηση και να έχουν κλειδώσει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, τα 4 μαθήματα Γενικής Παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Φυσική, Βιολογία) και οποιαδήποτε άλλα μαθήματα έχει ολοκληρώσει κάθε Β.Κ.

Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος η διαδικασία βαθμολόγησης ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου 2014, τα αποκόμματα στάλθηκαν στις 29 Ιουνίου στα Λύκεια και οι βαθμοί ανακοινώθηκαν την 1 Ιουλίου. Δεδομένου ότι φέτος η διαδικασία βαθμολόγησης θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου ενδέχεται οι βαθμοί να ανακοινωθούν 22 -23 Ιουνίου.

Το 2013 οι βαθμοί ανακοινώθηκαν στις 21 Ιουνίου. Τότε οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν στις 31/5 και οι επαναληπτικές στις 15/6.

Ακολουθεί η εγκύκλιος:

Σε συνέχεια της αριθμ. Φ251/53829/Α5/1-4-2015 (ΑΔΑ : 6ΨΚΦ465ΦΘ3-Λ46) εγκυκλίου μας και σχετικά με την διακίνηση της βαθμολογίας από τα Βαθμολογικά Κέντρα και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

1) Καταχώρηση της βαθμολογίας

2) Για τον έλεγχο και την καταχώριση της βαθμολογίας προτείνεται να ακολουθηθούν τα βήματα που περιγράφονται αναλυτικά στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής των Β.Κ. Είναι ευνόητο ότι η καταχώριση μπορεί να γίνεται παράλληλα με τη βαθμολόγηση, δηλαδή δεν απαιτείται να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση ενός μαθήματος για να καταχωριστεί. Για τεχνικά προβλήματα υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΟΠΑΙΘ 2103442017-8-9.

2) Ηλεκτρονική αποστολή της βαθμολογίας

Μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 όλα τα Β.Κ. πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη βαθμολόγηση και να έχουν κλειδώσει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, τα 4 μαθήματα Γενικής Παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Φυσική, Βιολογία) και οποιαδήποτε άλλα μαθήματα έχει ολοκληρώσει κάθε Β.Κ.

Η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα θα γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 σταδιακά για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων των επαναληπτικών εξετάσεων.

Η αποστολή των αποκομμάτων των γραπτών δοκιμίων στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’) μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε. θα γίνει συνολικά για όλα τα μαθήματα από όλα τα Βαθμολογικά κέντρα ταυτόχρονα και μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία μας.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις με τους βαθμούς που θα αποσταλούν στα Λύκεια θα περιέχουν τα ονομαστικά στοιχεία και τον κωδικό κάθε υποψηφίου, το βαθμό του 1ου βαθμολογητή, του 2ου βαθμολογητή και του 3ου -αν υπάρχει- καθώς και τη συνολική βαθμολογία, χωρίς να περιέχονται οι κωδικοί των βαθμολογητών. Με νεότερη εγκύκλιο θα καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία αποστολής των αποκομμάτων και των καταστάσεων προς τα Λύκεια, ώστε οι βαθμοί να ανακοινωθούν στα Λύκεια εγκαίρως. Οι «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και τα αποκόμματα όσων εξετάστηκαν προφορικά ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα αποσταλούν στις οικείες Διευθύνσεις ως εξής:

α) Αν η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Β.Κ., τα αποκόμματα μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θα αποσταλούν μαζί με τα αποκόμματα των άλλων υποψηφίων, τα γραπτά των οποίων βαθμολογήθηκαν στο Βαθμολογικό Κέντρο.

β) Αν η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο, θα αποστείλει τα αποκόμματα μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» στον οικείο Δ/ντή Δ.Ε., ο οποίος και θα τα κρατήσει μέχρι να παραλάβει τους βαθμούς των γραπτών από το οικείο Β.Κ., ώστε για τους εξεταζόμενους κάθε σχολείου οι βαθμοί να ανακοινωθούν παντού ταυτόχρονα. Διευκρινίζεται ότι οι Διευθύνσεις ΔΕ μόλις συγκεντρώσουν τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και τα αποκόμματα όλων των μαθημάτων από τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα και τα Βαθμολογικά Κέντρα, θα τα αποστέλλουν αμέσως σε όλα τα Λύκεια, κατόπιν νεότερης εγκυκλίου μας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.