Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Η Υπηρεσία Ασύλου αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη συγκυρία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστό λόγω ελλείψεων το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής.

Για τις ελλείψεις σε προσωπικό που οδήγησαν το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής να κλείσει τις πόρτες του σε όσους θελήσουν να υποβάλουν επιτόπου αίτημα χορήγησης ασύλου μίλησε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επικεφαλής της Υπηρεσίας, Μαρία Σταυροπούλου. Όπως σημείωσε, «η παρούσα συγκυρία ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες της Υπηρεσίας Ασύλου».

Όπως περιγράφει η κ. Σταυροπούλου, η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί σήμερα με 200 άτομα προσωπικό σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που λόγω των ολοένα αυξανόμενων αιτήσεων για άσυλο θα έπρεπε να απασχολεί υπερδιπλάσιο προσωπικό. Οι ελλείψεις σε στελεχικό δυναμικό έχουν οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των εξυπηρετούμενων κατά 35% στο Περιφερειακό Γραφείο Αττικής, αριθμός που μεταφράζεται σε μόλις 25 αιτήσεις ασύλου ημερησίως.

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας αναμένει ότι το πρόβλημα θα περιοριστεί με τη μετάταξη δημοτικών αστυνομικών μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ η ίδια προτείνει ως λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ενεργοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της παροχής προσωρινής προστασίας σε μεγάλο αριθμό αιτούντων.

Τέλος, η Μαρία Σταυροπούλου σχολιάζει θετικά τα μέτρα που εισάγει η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση και εξηγεί γιατί η ενεργοποίηση του συστήματος μετεγκατάστασης προσφύγων θα ελαφρύνει το φόρτο εργασίας της Υπηρεσίας Ασύλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.