Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Φόρος 40% στο βοήθημα των συγγενών του Norman Atlantic - Η απάντηση του υπουργείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δεσμεύσει μέσω των ΔΟΥ το 40% του βοηθήματος των 1.000 ευρώ που έδωσε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) στις οικογένειες των νεκρών και αγνοούμενων οδηγών που επέβαιναν στο μοιραίο «Norman Atlantic».

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1,φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος του ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης και η σύζυγος ενός αγνοουμένου οδηγού φορτηγού σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



----------------------

“Ασάφεια εκ παραδρομής” ο φόρος στα θύματα του Norman Atlantic


Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για να διορθωθεί η φορολογική αδικία κατά των οικογενειών των θυμάτων του Norman Atlantic, που καλούνται να καταβάλλουν φόρο 40% σε βοήθημα που τους προσφέρθηκε, δίνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ, που τους προσφέρθηκε από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), τον περασμένο Απρίλιο για να ενισχύσει τις οικογένειες των επτά άτυχων οδηγών, δίνοντας σε καθεμία χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει topontiki.gr, όταν οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων πήγαν στην εφορία για να δηλώσουν το βοήθημα ως όφειλαν, ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις τους, ο υπάλληλος τους ζήτησε 400 ευρώ φόρο δωρεάς.

Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την επιβολή χαρατσιού σε «ασάφεια εκ παραδρομής».

Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.