Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Υποδέχθηκαν τον υπουργό με ένα μεγάλο… ταμπόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευρηματικές φοιτήτριες τον άφησαν άφωνο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Εμβρόντητος έμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Τζό Χόκεϊ όταν βρέθηκε απέναντι σε μια ομάδα φοιτητριών και ένα γιγάντιο… ταμπόν. Όλα συνέβησαν ενώ ο υπουργός ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, στο πλαίσιο της οποίας έγινε σύνδεση με φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, ανάμεσά τους και η Subeta Vimalarajah που άρχισε on line εκστρατεία με στόχο την ανάκληση του φόρου στα ταμπόν.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα Independent, τα είδη ατομικής υγιεινής όπως σερβιέτες και ταμπόν επιβαρύνονται με φόρο 10% στην Αυστραλία ενώ άλλα είδη, πχ τα προφυλακτικά και τα αντιηλιακά, δεν έχουν τέτοια επιβάρυνση.

Έτσι ξεκίνησε η εκστρατεία για ανάκληση του φόρου αυτού. Η Vimalarajah ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό αν θεωρεί πως τα προϊόντα ατομικής υγιεινής είναι ουσιαστικά για την υγεία του μισού πληθυσμού.

Ο υπουργός φάνηκε να αιφνιδιάζεται και έκανε αρκετές ευχάριστες γκριμάτσες μέχρι να βρει τα λόγια του.







«Ναι, το πιστεύω», είπε και δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα του φόρου αυτού στην επόμενη συζήτηση των εκπροσώπων από όλες τις Πολιτείες της Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής το αίτημα της φοιτήτριας έχει ήδη συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας πάντως έλαβε αποστάσεις από μια τέτοια απόφαση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι κάτι που η κυβέρνησή του σχεδιάζει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.