Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Φθηνότερα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φθηνότερα Τέλη Κυκλοφορίας θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες που θα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στα αυτοκίνητά τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να επαναφέρει το εγκεκριμένο μέτρο σε ισχύ και φέτος καθώς από τη μια μεριά πίεζαν οι εταιρείες ενοικιάσεων αλλά και χρονομίσθωσης αυτοκινήτων ενώ από την άλλη θα αυξάνονταν τα κρατικά έσοδα.

Επίσης οι ιδιώτες καταναλωτές θα μπορούν να κινήσουν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα τους καταβάλλοντας χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε πως όσοι πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας θα καταβάλλουν αναλογικά τους υπόλοιπους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανόμενου και του μήνα που πραγματοποιείται η άρση ακινησίας.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς από το μέτρο θα ωφεληθούν οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ και οι εταιρείες χρνομίσθωσης, των οποίων ο συνολικός στόχος οχημάτων υπολογίζεται σε πάνω από 250.000 ΙΧ.

Επίσης, χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ, θα κάνουν χρήση του μέτρου, δημιουργώντας παράλληλα επιπλέον έσοδα για το κράτος, τις ασφαλιστικές αλλά και τα ΚΤΕΟ.


------

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Τροπολογία κατέθεσε η Νάντια Βαλαβάνη.

Τη δυνατότητα ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας , με την καταβολή του ποσού των τελών κυκλοφορίας που αναλογεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014 .

Όπως προβλέπεται στην τροπολογία σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά , για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.
Σε ότι αφορά στο Ε9, σημειώνεται ότι προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου «καθορίζονται νέες ημερομηνίες εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων Ε9 ειδικά και μόνο για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από την 1ηΙανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαΐου 2015». Η νέα προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.
Τέλος προβλέπεται ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να υπαχθούν και μη φορολογικές οφειλές οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.