Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Διχάζει η επιστροφή αναδρομικών στους δικαστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κόντρες στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Κόντρες στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων φαίνεται πως προκαλεί η φορολογική εξίσωση των δικαστών με τους βουλευτές, αλλά και η επιστροφή των αναδρομικών στους δικαστές, μετά τη δικαίωσή τους από το Μισθοδικείο. Μέλη της Ένωσης παίρνουν θέση κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, το προεδρείο για αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση και για αδράνεια στο θέμα των αναδρομικών. «… ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Από τα βέλη τους δεν ξεφεύγει ούτε και ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης που έχει ως αντικείμενο του «την ενίσχυση της διαφάνειας στη δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρουν σε αίτημα του προς το προεδρείο της Ε.Δ.Ε.

« Μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι «ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου». Ζητούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να διασαφηνιστεί από την Κυβέρνηση εάν κατ' αρχήν υφίσταται ζήτημα διαφάνειας στη Δικαιοσύνη και σε θετική περίπτωση πώς σκοπεύει το Υπουργείο να το αντιμετωπίσει.

Κατά δεύτερον επιθυμούμε να μας ενημερώσετε για το λόγο που διακόπηκαν εντελώς απροειδοποίητα και αναιτιολόγητα οι διαδικασίες καταστατικής γενικής συνέλευσης, ζήτημα για το οποίο συγκαλέσατε Δ.Σ. τον Ιανουάριο, ζητήσατε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και συμφωνήσαμε στην διεξαγωγή της Συνέλευσης εντός του τρέχοντος μήνα.

Τέλος οφείλετε εξηγήσεις στους συναδέλφους για την πλήρη ακινησία της Ένωσης ως προς το θέμα της εφαρμογής της απόφασης του «Μισθοδικείου» για την φορολογική εξομοίωση με τους βουλευτές και ως προς το αίτημα για κατάργηση του άρθρο 86 παρ. 6 Ν. 4307/2014, που περιέκοψε αυθαίρετα κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές μας, σε μια στιγμή μάλιστα που διάφορες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων προσφεύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και προβάλλουν ανάλογα αιτήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι για το τελευταίο αυτό θέμα είχατε συγκαλέσει Πανδικαστική Συγκέντρωση στις 30.10.2014, στην οποία για πρώτη φορά εκφράσατε την αντίδραση του Δικαστικού Σώματος σε τέτοιες κυβερνητικές πρακτικές, ζητώντας την άμεση καταβολή των αντισυνταγματικών περικοπών από τον Αύγουστο του 2012. Είναι βεβαίως πλήρως κατανοητό ότι τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ήταν και πριν από 7 μήνες στην ίδια κακή κατάσταση στην οποία είναι και τώρα. Οπότε ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα.

Αθήνα, 7 Μαΐου 2015

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ-Πρ. Πρωτοδικών Κων/νος Σαργιώτης, Πρ. Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρ. Πρωτοδικών Χριστίνα Σαλάππα, Πρωτοδίκης .Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε. Μέλη της Ε.Δ.Ε.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.